keskiviikko 2. kesäkuuta 2010

Tee se itse raparperimehu.. kesäpäivien raikas janojuoma.



Raparperit kasvavat jo kovalla vauhdilla..  nyt on aika ottaa talteen suurimmat varret. Tässä teille helppotekoinen ja raikas raparperimehuohje!


Rapaperimehu.jpg




2 kg raparperia (noin 4 l palasina)
2 kanelitangoa
1l  vettä
7 dl sokeria valutettua mehulitraa kohti

Vinkki: kanelitangot voit vaihtaa vaniljatankoihin!

Huuhtele raparperit ja leikkaa ne kuorineen parin sentin palasiksi.
Laita raparperipalaset kattilaan kanelitankojen kera, mittaa vesi päälle.
Keitä hiljalleen noin 5-10 min. tai kunnes ne ovat hajonneet.
Kaada massa  siivilän läpi toiseen astiaan.
Mittaa mehu ja kaada takaisin  kattilaan.
Kiehauta se ja lisää sokeri, sekoita niin kauan että sokeri on liuennut, kiehauta taas uudelleen.
Ota kattila pois liedeltä ja kerää vaahto pois.
Kaada mehu pulloihin ja säilytä viileässä.
Laimenna vedellä tai kivennäisvedellä

(Pitempiaikaiseen säilytykseen käytä säilöntäainetta, pakkauksen ohjeen mukaan. Mehun voit myös pakastaa)
Ohje:Allers,
Kippis!
-tuta-

4 kommenttia:

Se mitä näet ja miten näet ei johdu pelkästään näkökyvystäsi, vaan hyvin paljon myös sydämestäsi, sillä silmien juuret ovat sydämessä. Marleena Ansio