tiistai 8. maaliskuuta 2011

Laskiaispullat


Sydämelliset laskiaispullat

25 g hiivaa

50 g voita

2 1/2 dl maitoa

1 1/4 dl rahkaa

1 tl suolaa

1 tl kardemummaa

3/4 dl sokeria

 noin 8 dl jauhoja

1  muna

Murenna hiiva kulhoon, lisää kädenlämpöinen maito. Sekoita joukkoon muna, rahka, suola, kardemumma ja sokeri. Lisää jauhot vähitellen, aluksi vatkaten. Lisää pehmeä voi ja vaivaa taikina tasaiseksi.

Kohota peitettynä noin 30 minuuttia. Nosta taikina jauhotetulle alustalle ja vaivaa ilmakuplat pois. Tee taikinasta paksu pötkö ja jaa se osiin. Pyörittele paloista pikkupullia.Kohota ne kaksinkertaiseksi, voitele ne munalla ja (koristele raesokerilla).  Minä kaulin taikinan noin 2 cm paksuksi levyksi ja painoin suurella sydänmuotilla kuvioita.

Kuumenna uuni 225 °. Paista pikkupullat uunin keskitasolla noin 8-10 min. 




täyte 1:
 vadelmahilloa

täyte 2: 
200 g mantelimassaa

1 dl  maitoa

3 dl kuohukermaa

pinnalle:
tomusokeria

Halkaise jäähtyneet pullat.
Koverra jokaisesta pullasta vähän sisustaa lusikalla ja laita kulhoon. Raasta sekaan mantelimassa ja lisää joukkoon maito, sekoita. Täytä pullien kolot seoksella. Pursota päälle kermavaahtoa ja laita kerman  päälle pullan päällysosa elikkä "hattu"

Hän joka ei tykkää mantelitäytteestä, voi käyttää vadelmahilloa.
Ohje: Allers

Mukavaa laskiaissunnuntaita sinulle!
-tuta-



6 kommenttia:

  1. Voikun on herkullisen ja hyvän näköisiä! Ja varmasti maistuukin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuohkean hyvältä maistuivat.. tänään leivon samalla ohjeella minipullia:)

      Poista
  2. Onpa herkkusydämiä ♥
    Mukavaa alkavaa viikkoa Sinulle ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Herkkuja ovat ja tuo rahka tekee pullista niin mehukkaita:)

      Poista
  3. Oi,oi,oi miten ihania sydänpullia nam...

    VastaaPoista
  4. Ovatpa herkullisen näköisiä, herahti heti vesi kielelle. Hyvää Ystävänpäivää!

    VastaaPoista

Se mitä näet ja miten näet ei johdu pelkästään näkökyvystäsi, vaan hyvin paljon myös sydämestäsi, sillä silmien juuret ovat sydämessä. Marleena Ansio