maanantai 18. huhtikuuta 2011

Dallaspullia!



Dallaspullia!

dallaspullat.jpg

25 g hiivaa
3 dl täysmaitoa
1/2 kpl munaa
1 dl sokeria
1 tl suolaa
7 dl vehnäjauhoja
100 g voita

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Riko muna lasiin, sekoita rakenne rikki, kaada puolet munasta maito-hiivaseokseen. Lisää sokeri ja suola.

Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Lisää lopuksi pehmeä tai sulatettu rasva. Vaivaa taikinaa, kunnes rasva imeytyy. Kohota taikinaa puolisen tuntia.

Valmista täyte. Sulata voi. Lisää rahka, siirappi ja kastikeainekset joukkoon, sekoita hyvin.

Kauli kohonnut pullataikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi ja levitä 3/4 osaa täytteestä levylle. Kääri taikinalevy rullalle ja leikkaa se noin 2 cm:n paksuisiksi kiekoiksi.

Kohota dallaspullia uunipellillä noin 15 minuuttia. Voitele pullat. Levitä loput täytteestä dallaspullien päälle.


Täyte:

150 g voita

200 g maitorahkaa (vanilja)

1/2 dl siirappia (vaalea)

65 g vaniljakastikeaineksia

1 rkl vaniljasokeria


Voiteluun

1/2 kpl munaa


Valmista täyte. Sulata voi. Lisää rahka, siirappi ja kastikeainekset joukkoon, sekoita hyvin. Kauli kohonnut pullataikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi ja levitä 3/4 osaa täytteestä levylle. Kääri taikinalevy rullalle ja leikkaa se noin 2 cm:n paksuisiksi kiekoiksi.Kohota pullia uunipellillä noin 15 minuuttia. Voitele pullat. Levitä loput täytteestä pullien päälle.
Paista dallaspullia 225-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia.
Täyte ohje: Maku.fi

Namskis
-tuta-



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Se mitä näet ja miten näet ei johdu pelkästään näkökyvystäsi, vaan hyvin paljon myös sydämestäsi, sillä silmien juuret ovat sydämessä. Marleena Ansio