lauantai 24. marraskuuta 2012

Hopeakakku

"hopeakakku.jpg".



Hopeakakku
Aseta uuni 175 asteeseen
Vuoka: 11/2 litraa
Kookoshiutaleita vuoan vuoraamiseen


150g voita tai marg.
2,5 dl sokeria
1-2tl vaniliasokeria tai  1/2 sitruunan kuori raastettuna
2,5 dl vehnäjauhoja
1rkl perunajauhoja
2tl leivinjauhetta
1,5 dl kermaa tai maitoa
4 valkuaista (noin1-1 1/4dl)

Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi. Mausta vaniliasokerilla tai sitruunankuorella.
Yhdistä jauhot ja leivinjauhe ja siivilöi ne taikinaan, lisää myös maito tai kerma.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita ne varovasti joukkoon.
Kaada taikina voideltuun ja kookoshiutaleilla vuorattuun vuokaan. Paista noin 50min.
(Kookoksen makuinen hopeakakku)

Tämä kakku on suussasulavan makoisaa:)

-tuta-

20 kommenttia:

  1. namnam...jäikö tuota kakkua minullekin? kuolaa valuen täällät kysyn. Taitaa olla nälkä mulla

    VastaaPoista
  2. Kylläåä näyttää herkulliselta.

    VastaaPoista
  3. Tästä kaukusta minulle ISO pala... kiitos :)

    VastaaPoista

  4. Just syötiin, mutta tätä kakkua voisi ottaa jälkkäriksi, niin hyvältä näyttää. Nam, nam:)

    VastaaPoista
  5. Kahvi tuli juuri valmiiksi, tämä kakku maistuisi varmaan ihanalta sen kanssa.

    VastaaPoista
  6. oi että on herkullisen kuulonen resepti, tuo täytyy kirjottaa oikein omaan reseptivihkoon! KIITOS!

    VastaaPoista
  7. mikä herkkukakku;) vielä kun osaisin leipoa, niin varmasti testaisin..
    maukasta viikonloppua!

    VastaaPoista
  8. Oi, näyttääpä herkulliselta ja noilla kookoshiutaleilla vuoraaminen onkin juttu mun mieleen.

    VastaaPoista
  9. Todella kaunis kakku ja herkullinen!
    Varmasti suussa sulavan hyvää! nam!
    Voi että oikeen kauhistuttaa milloin minun kuvatila tulee täyteen...
    Mukavaa su päivää!

    VastaaPoista
  10. Onpas herkullista, tekisi mieli maistaa. Kuvasta jo tuosuu maku!

    VastaaPoista
  11. Nam. Minäkin tykkään käyttää kookoshiutaleita kakkuvuokan jauhotukseen.
    Kohta minultakin loppuu tila. Puuttuu myös mikrotukihenkilö ;)...

    VastaaPoista
  12. Näyttää ihanan kuohkealta ja varmasti on hyvää. Täytyy kyllä tunnustaa oma tietämättömyyteni, mutta miksi kakun nimi on hopeakakku? :o

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ohje on vanha...ajalta jolloin ystäviltä kirjoitettiin reseptejä ja laitettiin oman keittokirjan väliin.. se on kulkenut mukanani montakymmentä vuotta,ja alkuperää en enää muista. Oma lisäys on tuo kookkoksella vuoan vuoraaminen.

      Poista
  13. Kookos on ihanaa <3 Siispä testiin :)

    VastaaPoista
  14. Herkullisen näköinen, kookos on hyvää.

    VastaaPoista
  15. Tuo kokeilu on hyvä idea.Saanko lainata?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu.. taitaa olla aivan yleisessä käytössä monella!

      Poista
  16. Aijai kun en tajunnut tätä reseptiä etsiä, kun oli valkuaisia ...Tein "kotikokin" ohjeella ja mietin jo tehdessä leivinjauheen puuttumista, mutta unohdin järjen äänen ja tein ohjeen mukaan... Voi mikä pettymys Tulimaan uunista. Kotikokki ei aukene enää minun koneelta!

    VastaaPoista

Se mitä näet ja miten näet ei johdu pelkästään näkökyvystäsi, vaan hyvin paljon myös sydämestäsi, sillä silmien juuret ovat sydämessä. Marleena Ansio