perjantai 23. marraskuuta 2012

Puolukkakakku

Ohje on kopsattu 40 -vuotta vanhasta keittokirjasta! Tämä kakku on muodostonut meillä perinteeksi, joka joulu leivon tämän.




   2 munaa
   1½dl sokeria
   2tl kanelia
   1tl kardemummaa
   ½tl inkivääriä
   1tl neilikkaaa
   1½dl fariinirokeria
   4½dl vehnäjauhoja
   2tl leivinjauhetta
   1dl maitoa tai kermaa
   1dl survottua puolukkaa
   100g sulatettua voita


   Aseta uuni 175 asteeseen
   Jauhota 1½ litran rengasvuoka

   Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi,
   sekoita mukaan jäähtynyt voisula, maito, fariinisokeri ja puolukka survos.
   Lisää kuivat aineet kevyesti sekoittaen.
   Kaada taikina vuokaan ja paista alatasolla noin 50 minuuttia.
  Anna valmiin kakun vetäytyä rauhassa.

   Valkuaiskuorrutus
   1 valkuainen
   4dl pölysokeria
   1tl sitruunanmehua
   (hyppysellinen elintarvikeväriä)
   Sekoita yhteen valkuainen, sokeri ja sitruunanmehu.
   Sekoita kuorrutusta, kunnes se paksunee ja on niin kiinteä,
   että se pysyy muodossaan - kuorrutuksen täytyy olla niin kuohkeaa ja notkeaa
   että sitä on helppo pursottaa.

Herkullinen kuivakakku... sanoisimpa että tässä kakussa maistuu joulu:)


-Tuta-

12 kommenttia:

  1. Nam :P
    Tätä pitää ehdottomasti tehdä. On niin kyllä minun makuinen kakku <3

    VastaaPoista
  2. ÖÖÖö..laitoin jo kommentin ja se hukkuin matkalla...no yritän uudelleen.
    Voi namskis mikä herkku tarjolla.
    Minä täällä kanssa häärään keittiössä ja valmistelen poikamme juhlia...sanonta menee"mitä ei äiti tekisi lastensa vuoksi"
    Mukavaa iltaa!

    VastaaPoista
  3. Herkullisen näköinen kakku. Nykyisin kun noudatan vähähiilihydraattista ruokavaliota on leipomiset jääneet kokonaan. Jospa kuitenkin jouluksi....

    VastaaPoista
  4. Voi tuo sinun kakku on varmaan hyvää.

    VastaaPoista
  5. Tosi herkullisen näkönen, varmasti hyvää:)Mukavaa viikonloppua.

    VastaaPoista
  6. Komean näköinen. Vaikken syö puolukkaa missään muodossa, tuota voisin jopa uskaltaa maistaa :)

    VastaaPoista
  7. Otanpa reseptin muistiin ja kokeilen. Pitää vain tarkistaa, että löytyy fariinisokeria.

    VastaaPoista
  8. Tätä teen seuraavaksi. Nyt on uunissa konjakkikakku! Sahramipullat peiton alla jäähtymässä...

    VastaaPoista
  9. Voi kiitos, tuon otan talteen ja kokeilen.

    VastaaPoista

Se mitä näet ja miten näet ei johdu pelkästään näkökyvystäsi, vaan hyvin paljon myös sydämestäsi, sillä silmien juuret ovat sydämessä. Marleena Ansio