sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Voitaikinasta


..helpolla hyvää
 Joulusta jääneet  torttutaikinalevyt ja luumuhillo saivat uuden muodon:)
Leikkasin torttutaikinlevyn kolmeen osaan ja  pursotin keskelle luumuhilloa. Valmiit leivokset koristelin valkuaiskuorrutteela.


Valkuaiskuorrutus
   1 valkuainen
  Noin 4dl tomusokeria.. vaihdoin osan kaakaotomusokeriin
   1tl sitruunanmehua
   (hyppysellinen elintarvikeväriä)
   Sekoita yhteen valkuainen, tomusokeri ja sitruunanmehu.
   Sekoita kuorrutusta, kunnes se paksunee ja on niin kiinteä,
   että se pysyy muodossaan,  - kuorrutuksen täytyy olla niin kuohkeaa ja notkeaa
   että sitä on helppo pursottaa.

Rattoisaa sunnuntaita kaikille:)


15 kommenttia:

  1. Herkullisen näköisiä, kyllä siellä nyt kahvi maistuu leivoksen kera.

    VastaaPoista
  2. Ihanan herkullisen näköistä :)

    VastaaPoista
  3. On kyllä niin herkullisen näköistä... :)

    VastaaPoista
  4. Kyllä kelpaisi mullekkin. Herkullinen, nam!

    VastaaPoista
  5. Söin just kaksi sun leivostasi kahvikupillisen kera!

    VastaaPoista
  6. Nam,nam, että näyttää hyvältä. Voisinpa sitä maistaan tulla :)

    VastaaPoista
  7. Tuosta pitääkin ottaa mallia. Olen joskus tehnytkin, mutta tuo sokerikuorute tekee niistä oikein herkkuleivonnaisia :)

    VastaaPoista
  8. Nami nami, ompa hyvän näköistä !

    VastaaPoista
  9. Voi nam! miten herkullisen näköisiä!
    Maiskis!
    Mukavaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
  10. NAM, NAM.. Luumutortut ovat hyviä näinkin :)

    VastaaPoista
  11. Voi, ei saa näyttää noin ihania herkkuja, täällä joutuu pyykimään kuolaa suun pielistä :D

    VastaaPoista
  12. Tämmöisiä tein jo ennen joulua, kun en halunnut tortuiksi taitella. Laitoin taikinan päälle ensin vaniljakreemijauheesta tehtyä kreemiä ja keskelle luumu- tai omenahilloa. Ja hyvää oli :)

    VastaaPoista

Se mitä näet ja miten näet ei johdu pelkästään näkökyvystäsi, vaan hyvin paljon myös sydämestäsi, sillä silmien juuret ovat sydämessä. Marleena Ansio