lauantai 1. maaliskuuta 2014

Kevyempi versio laskiaispullista


laskiaispullat.jpg
Tässä taikinan kaulin noin 1 1/2 cm  paksuksi levyksi ja sitten suurella piparkakkumuotilla otin sydänkuvioita.



Ohjeen otin  Erikan blogista ja oman maun mukaan käänsin sen suomeksi.. toivottavasti hän ei pahastu kaikista muokkauksista.
Kuten tiedämme laskiaispullat ovat kaloririkkaita herkkuja.. tässä olisi nyt tarjolla hieman kevyempi vaihtoehto.

25 g voita
2 dl kevytmaitoa
¾ dl (kesella)  käytin rasvatonta rahkaa
25 g hiivaa
½ dl sokeria
1 maustemitta suolaa
1 tl kardemummaa
2 maustemittaa leivinjauhetta
½ vispattua munaa
noin 6 dl vehnäjauhoja

Sulata voi, lisää maito ja rahka, lämmitä seos 37asteiseksi. Murenna hiiva kulhoon ja kaada maitoseos päälle.. sekoita. Lisää sokeri, suola, kardemumma, leivinjauho, muna ja suurin osa jauhoista – säästä hieman pullien pyörittelyyn. Sekoita taikina tasaiseksi Anna kohota noin 30min. 
Vaivaa taikina notkeaksi jauhotetulla alustalla ja jaa se 16 osaan. Pyörittele ne sileiksi pieniksi pulliksi.. anna ne kohota leivinpaperilla vuoratulla pellillä noin 30 min. Aseta uuni 240 asteeseen. Voitele pullat munalla ja paista niitä 7-8 minuuttia. Tai kunnes ne ovat kauniin ruskeita ja kypsiä.
 Anna ne jäähtyä ritilällä, liinan alla.

Halkaise jäähtyneet pullat. Täytä ne  hillolla sekä kermavaahdolla.. sulje kansi ja sihtaa päälle  hieman tomusokeria.

Oma täytteeni:
2dl kevyt vispiä vaahdotettuna
2tl vaniljasokeria
vadelmahilloa.. siskolta sain hyvää ja vähäsokerista 


 Erikan täyte:
Ripaus halkastujen pullien keskustaa
50 g hienonnettua mantelia
½ dl tomusokeria
¾ dl kevytmaitoa
Ainekset sekoitetaan keskenään tasaiseksi massaksi ja laitetaan  pullien keskustassa oleviin  pikkukuoppiin
1 dl kevyt kermaa vaahdotettuna
2tl tomusokeria sihdattuna pullien pinnalle
 Klikkaus vispattua kermaa pälle  ja "kansi" somasti kiinni. Viimeistele tomusokerilla. 
Ja n a u t i n t o  on valmis.....
Laskiaispulla.jpg


Tänään meillä on keikkunut taivaalla jokin keltainen pallo.. ettei vaan olisi se kuuluisa Naantalin aurinko :)

Mukavaa kevättä teille kaikille
-Tuta-



17 kommenttia:

  1. Herkullista. Mielenkiintoinen ohje pullan tekoon. Yritän muistaa joskus kokeilla.
    Aurinkoista kevättä sinulle.

    VastaaPoista
  2. Herkulliselta näyttää nam..♥

    VastaaPoista
  3. Kiitos ohjeesta.
    Mukavaa viikonloppa sinulle.

    VastaaPoista
  4. Oi mitä herkkua. Itse leivoin jo viikolla kun oli lomalaisia ja voi että, makoisia on herkut. Hyvää Maaliskuuta.

    VastaaPoista
  5. Minä vasiten tänäään leivoin pullaa. Ja arvaas mitä: unohdin pyöritellä pikkupullia laskiaista varten... kaikenmaailman kanelikierteitä ja mantelipullia tein, mutta tavalliset pallerot unohdin tyystin. Voi että mun kanssani. No, onneksi voin ainakin katsella sinun pulliasi.

    VastaaPoista
  6. ellerinize sağlık. çok lezzetli görünüyor. sevgiler...

    VastaaPoista
  7. Oi miten herkullisia laskiaispullia nam:)

    VastaaPoista
  8. Kiitos herkullisesta aamupalasta. Kyllä maistui.... ♥
    Parempaa maaliskuuta, kuin edellinen kuukausi sinulle oli !

    VastaaPoista
  9. Oih, mitä herkkua, nam, nam ☺
    Mukavaa pyhäpäivän ehtoota ♥

    VastaaPoista
  10. Herkulta näyttää, kyllä itsetehdyt on parhaita :)

    VastaaPoista
  11. Mie oon kieltänyt tähän taloon minkäänlaisen pullan tuomisen tai leipomisen! :)

    VastaaPoista
  12. Kun selkä kipu hellittää (ensin jalka nyt selkä) leivon heti pullia. Herkullisen näköisiä!

    VastaaPoista
  13. Kyllä oli hyvännäköisiä laskiaispullia.

    VastaaPoista

Se mitä näet ja miten näet ei johdu pelkästään näkökyvystäsi, vaan hyvin paljon myös sydämestäsi, sillä silmien juuret ovat sydämessä. Marleena Ansio