lauantai 12. huhtikuuta 2014

Ronneby bullar..

..näin luki ohjeessa, jonka olin kirjoittanut vihkoon joskus 70 -luvulla!
Taitavat muistuttaa hieman valeviinereitä:)


Noin 25 kpl

225 g voita
noin 7-8 dl vehnäjauhoja
3 rkl sokeria
3 dl kylmää maitoa
50 g hiivaa

Täyte:
Omenasosetta
1 pussi vaniljakastiketta ohjeen mukaan, käytin Blå Bandin vanhan ajan vaniljakastiketta.

Nypi voi ja vehnäjauhot keskenään murumaiseksi taikinaksi.
Murenna hiiva kulhoon, lisää kylmä maito ja sokeri.. sekoita hyvin. Lisää maito seos voi/vehnäjauho taikinaan.Vaivaa sileäksi taikinaksi. 

Kauli se heti suorakaiteen muotoiseksi levyksi.

 Leikkaa noin 8x8cm tai 9x9cm kokoisiksi neliöiksi. 

Laita vaniljakastiketta jokaiseen neliöön..

lisää vielä nokare omenasosetta päälle.

Taivuta kulmat täytteen päälle ja nipistä kiinni.

 Nosta ne paperivuokiin pellille ja anna kohota viileässä noin 2 tuntia.

Voitele munalla ja paista 225 asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia, tai kunnes ne ovat kauniin kullanruskeat.


Siivilöi jäähtyneiden viinereiden päälle tomusokeria.

Syö nautiskellen :)

Leppoisaa viikonloppua kaikille!

-Tuta-

18 kommenttia:

  1. Todella herkullisen näköisiä. Nousee vesi kielelle.
    Aurinkoista viikonloppua .

    VastaaPoista
  2. Voih, näitä kun sais! Ostin kyllä eilen paketillisen hiivaa...

    VastaaPoista
  3. Todellakin hyvän näköisiä, nam.. :)

    VastaaPoista
  4. Nam nam, maistuis kyllä mullekin. Ihania leivonnaisia:))

    VastaaPoista
  5. Varmasti ihanaa.
    Mukavaa viikonloppua sinulle.

    VastaaPoista
  6. Kyllä nyt heti kahvin keittoon ja jotain hyvää kaapista. Ihanat viinerit.
    Hyvää aurinkoista lauantaita.

    VastaaPoista
  7. Houkuttelevan näköisiä! Noista valeviinereistä tuli ihan nostalginen olo, sillä niitä olen kyllä joskus vuosia vuosia sitten tehnyt, mutta jostain syystä ohje on painunut sittemmin unholaan. Voisin kyllä tehdä tuolla ohjeellasi pääsiäisherkkuja :)).

    VastaaPoista
  8. Ai kauheeta! miten herkullisen näköisiä!

    VastaaPoista
  9. Tuli kyllä sellainen tunne, että noitahan minä joslkus tein, mutta sittemmin unohtuneet pois käytöstä, Pitäispä uusia ja tehdä vaikka nyt pääsiäiseksi

    VastaaPoista
  10. Onpas herkullisen näköisiä, noitahan täytyy ihan itsekin kokeilla!

    VastaaPoista
  11. Sanonpa vain, että nam,nam ☺♥

    VastaaPoista
  12. Vo ei, taas tämmöistä herkku. Miten saat aina kaiken onnistumaan. Minulla monta kertaa ruman näköisiä, mutta on ne syötyä tullut !

    Aurinkoista pääsiäistä ♥

    VastaaPoista
  13. Kiitos ohjeesta. Olipa hyvä vinkki. Tänne lappaa tyttäriä perheineen pääsiäiseksi ja tuovat leipomisia tullessaankin, mut pari likkaa kyseli mitä vois leipoa. Taidan vinkata tuon viineriohjeen, niin ovat herkullisen näköisiä.

    VastaaPoista
  14. Vihdoinkin tuo ohje löytyi! Kävin leipomassa tädilleni "pikaviinereitä" joskus 80-luvun vaihteessa. Ohje on kadonnut vuosien kuluessa, mutta nyt lueskelin ohjettasi ja siinähän se on. Kiitos!!!

    Aurinkoista Pääsiäisen jatkoa!

    VastaaPoista
  15. Näyttääpä herkulliselta! Kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista

Se mitä näet ja miten näet ei johdu pelkästään näkökyvystäsi, vaan hyvin paljon myös sydämestäsi, sillä silmien juuret ovat sydämessä. Marleena Ansio