lauantai 21. helmikuuta 2015

Voi rähmänkäpälä

Pilvinen ja suttuinen lauantai..  aurinko  näytti lomailevan jossain kaukana.  Tällaisena päivänä on mukava leipoa jotain herkullista ja jotain erittäin kaunista. Näin minä ajattelin.. mutta mönkään meni!

Päätin  siis testata  ostamaani  kaunista silikonista ruusuvuokaa!
suklaakakku.jpg

Sieluni silmillä näin upean suklaisen ruusukakun koristavan meidän iltapäivän kahvipöytää.

Tällainen tuli!

hupsista
Mahdoinko olla malttamaton.. kakku ei ollut kunnolla jäähtynyt kun kumosin sen?



Ohje Vanhasta keittokirjasta!

Maailman paras suklaakakku

2 dl kermaa tai maitoa
1 ½ dl sokeria
4 rkl kaakaota

100g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 munaa
3½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1dl rouhittuja manteleita tai pähkinänsydämiä
tai
4 rkl silputtuja, hillottuja appelsiininkuoria

Vuoka: n. 1½
Paistaminen: 175* n.50 min.

Kiehauta kerma tai maito sekä sokeri ja kaakao ja jäähdytä seos.

Vatkaa voi, sokeri ja vaniljasokeri kuohkeaksi.
Lisää munat yksitellen ja vatka taikinaa vielä vähän aikaa.
Sekoita joukkoon mantelit  (pähkinät) tai appelsiininkuoret.
Yhdistä jauhot ja leivinjauhe ja sekoita ne taikinaan, samoin suklaaseos.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Paista
(Silikonivuokaa ei tarvi jauhottaa)
.
.
.
Tässä olisi munaton ohje!
Suklaakakku
(ilman munia)

4 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
4 tl vaniljasokeria
2-3 rkl kaakaota
100g voita tai margariinia
1dl vettä
1 dl kermaa

Paistaminen: 175 n. 45 min

Sekoita yhteen jauhot, sokeri, leivinjauhe, vaniljasokeri ja kaakao.
Sulata voi. Sekoita se veteen ja kermaan ja kaada tämä jauhoseokseen.
Vatkaa taikina sileäksi.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Paista



Ukko-kullan sanat kuitenkin lohduttivat, kakku kuulemma oli oikein herkullista.
Maistoin minäkin palasen jos kaksikin.. niin suklaisen hyvää oli, namskis.
Harmittaa vaan tuo kakun ulkomuoto!


                                                              


Halauksin 
-Tuta-


30 kommenttia:

  1. Moni kakku päältä kaunis, mut ei aina niin herkullinen. Mikähän tuossa vuoassa mättäs?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tiiä mikä meni vinoon.. kokeilla meinaan uudelleen, jospa sitten onnistuisin:)

      Poista
  2. No hupsista sanon minäkin;-) . Mutta näyttää kuitenkin hyvältä, hyvät aineet, että varmasti maistuu ukko-kullan ka ssa päiväkahveilla. Oikein kivaa viikonloppua teille!

    VastaaPoista
  3. Harmistus mtta silti varmaan makoisaa.Mukavaa lauantai iltaa.

    VastaaPoista
  4. no onpas komee vuoka!! Kyllä sä sillä vielä onnistut! NÄytä sitten ruusuluomus, jooko :)
    -Hellu ja Blackie Kahden Naisen Loukussa-

    VastaaPoista
  5. Mullon käyny samallalailla silikonivuuan kans, mutta hyvää on vaukkei niin kaunis :)

    VastaaPoista
  6. No voi harmitus! Ei ihan freesiä ruusua tullut, mutta uskon, että maistui hyvältä.
    Kiitos tuosta munattomasta suklaakakkuohjeesta, aikuisella pojallani todettiin nimittäin muna-allergia.

    Hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
  7. No voi vietävä, ruusuvuoka taitaa olla liian ruusuisen rosoinen, jääp kakkunen noihin uraisiin:(

    VastaaPoista
  8. Maku varmasti korvasi ulkomuodon ja ensi kerralla maltaa odotella kakun jäähtymistä kun muistat tämän kerran. Kermavaahdolla tuon olisi voinut naamioida oikein ihanaksi.

    VastaaPoista
  9. Onpa komea vuoka. sattuuhan näitä toisillekin, mutta maku on varmasti hyvää Hyvää lauantai iltaa

    VastaaPoista
  10. Kaunis on vuoka. Ehkä seuraavalla kerralla jo onnistuu. Ja makuun ulkonäkö ei vaikuta, joten varmasti on herkkua ollut. Helpon tuntuinen resepti, nopea tehdä. Ehkäpä kokeilen gluteenittomana :-)) Kiitos reseptistä .

    VastaaPoista
  11. Laita kakkukasan päälle kemaa ja nauttikaa kakkua sen piilosta , pääasia on jotta maku on hyvä.

    VastaaPoista
  12. Sattuuhan sitä. Pitää kokeilla reseptiä.

    VastaaPoista
  13. No voi rähmä! Vuoka on todella kaunis ruusuinen. Toimii ainakin jäädykkeillä tosi hyvin. Ja varmaan kakullakin...Itse en ole mikään leipoja, niin minusta on sympaattista lukea tällaisiakin postauksia. Mutta nuo sinun laskiaispullasi ovat kerrassaan ihastuttavia! Pitänee kokeilla.

    VastaaPoista
  14. Sen jälkeen kun kakku on suuhun sujautettu, ei ole enää mitään väliä sillä, minkämuotoisesta kasasta se on lähtöisin. Kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
  15. No voi, olisko vuoassa valmistusvika...mietin vaan, että ei ehkä helposti irtoa kakku, kun on noin epätasainen tuo pohja. Mutta ensi kerralla varmasti onnistuu, eikös ne sano että harjoitus tekee mestarin. Tosin täytyy sanoa, että ihan tavallisen mallisessa silikonivuoassa on käynyt ihan samalla tavalla ;)
    Ja kuten jo moni on todennut maku ratkaisee :-D Niin ja ohje talteen otettu, kiitos siitä <3

    VastaaPoista
  16. Uusi yritys vain. On kyllä paljon lokeroita, ei varmasti ole helpoin vuoka.

    VastaaPoista
  17. Minulla on samanlainen vuoka ja vain kerran olen saanut sillä onnistuneen kakun, älä lannistu vielä!
    Marjuska

    VastaaPoista
  18. Aina ei voi onnistua, mutta makuhan se on tärkeintä :)

    VastaaPoista
  19. Voi että on ihanaa, että joku muukin onnistuu yhtä hyvin kuivakakun kanssa kuin minä ;)

    VastaaPoista
  20. Oi ei ,no ei se näkö vaan maku, ja anteeks tämä naurun pyrähdys :)

    VastaaPoista
  21. Todella tarkkuutta vaatii ruusunterälehtisen vuoan voitelu ja korppujauhotus, niin on syviä terälehtiä koukeroita ja mutkia.
    Onneksi ei makua huononna, vaikka ulkonäkö ei olekkaan ruusun kaunis.
    Nam, mieli alkaa tehdä kakkua.

    VastaaPoista
  22. Olá, para mim todos os bolos são bons, secos ou não, são sempre saborosos, seus belos bolos fazem engordar?
    AG

    VastaaPoista
  23. Minulle kävi samoin. Kaksi kertaa.... Sen jälkeen otin kaapistani vanhan rehellisen, tylsän mutta varman teflon kakkuvuokani, ja kakuista tuli taas kakun näköisiä. Ja se ruusuvuoka? Just niin, meni kaatopaikalle :)

    VastaaPoista
  24. No voi rähmänkäpälä...joskus näitäkin kakkuja syntyy...täälläkin :)

    VastaaPoista
  25. muistattehan kastella vaikka vedellä silikonivuoan aina ennen kuin laitatte taikinan sinne? Mulla kyllä hyvin irronnut kakut vuoasta.

    VastaaPoista

Se mitä näet ja miten näet ei johdu pelkästään näkökyvystäsi, vaan hyvin paljon myös sydämestäsi, sillä silmien juuret ovat sydämessä. Marleena Ansio

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...