perjantai 6. maaliskuuta 2015

Mango-juustokakku kahdelle






Pohja:
3 kpl  digestiivi keksejä
 0,5 dl sulatettua voita
(Minä käytin pohjaan hajonneen suklaakakun palasia)


Murskaa keksit esim. muovipussissa tai monitoimikoneella. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Vuoraa rengasvuoan pohja (Ø 12 cm) leivinpaperilla. Painele keksiseos sille. Sivele vuoan sisäreunat öljyllä ja sihtaa pinnalle tomusokeria. 



Täyte:
1 dl kermaa
150 g  mango-tuorejuustoa 
50 g valkosuklaata
2 tl vaniliinisokeria
 Vatkaa kerma  ja vaniliinisokeri vaahdoksi, lisää huoneen lämpöinen mango-tuorejuusto.
Sulata suklaa mikrossa ja lisää se hieman jäähtyneenä kermaseokseen.
Kaada keksipohjan päälle. Anna juustokakun hyytyä noin neljä tuntia jääkaapissa.


Kiille:
4 rkl mangososetta (bonne tai valio)
1 rkl vettä
2 rkl hyytelö sokeria


Kuumenna vesi ja mangosose kiehuvaksi, koko ajan sekottaen. 
Lisää hyytelösokeri, sekoita ja kiehauta. 
Jäähdytä kiilettä muutaman minuutin ajan, hiljalleen sekoittaen. Kaada varoen kakun päälle.
Nosta kakku muutamaksi tunniksi jääkaappiin hyytymään.



Herkullinen juustokakku ilman liivatetta.
 Ei yhtä jämäkkä kuin liivatteella hyydytetty mutta pienuutensa ansiosta juustokakku pysyy hyvin koossa.



Maistuis varmaan sullekin!

Halauksin
-Tuta-

23 kommenttia:

  1. Oioi, kuinka herkullisen näkönen, nam..

    VastaaPoista
  2. No ei tämmösiä saa täällä näyttää :)
    Kyllä maistuis, mut en ole viiteen kuukauteen mitään leivonnaisia syönyt, niin kiva on oikeesti katella, mut ei tee edes mieli. Mut ohjeen otan talteeen ja teen joskus vieraille.
    -päivi-

    VastaaPoista
  3. Ihan varmasti maistuis mullekin, nam...niin kauniskin vielä!!

    VastaaPoista
  4. No varmasti maistuis, näyttää tuo niin herkulliselta.

    VastaaPoista
  5. Oi miten herkullisen näköinen kyllä maistuis. ♥

    VastaaPoista
  6. Niin on houkuttava, että palan kahmaisin jos vaan voisin.;-)
    Kaunis kuin koru.

    VastaaPoista
  7. Kylläpäs teillä taas herkutellaan! Herkullisen näköinen kakku. Meillä oli vain kaurakeksejä ja n....suukkoja kahvin kanssa.

    VastaaPoista
  8. nam. Juuri tänään ajattelin, että pitää alkaa tutkimaan löytyykö tuollaista pientä vuokaa, voisi joskus jotain tuollaista herkkua tehdä. Otan tuon ohjeen talteen ja kokeilen sitten,. kun läydän sen pienen rangasvuokan.
    Mukavaa maaliskuun jatkoa!

    VastaaPoista
  9. Voi Tuta, kaikkea ihanuusia leivotkin vielä...ohjeen otan myös talteen, josko Pääsiäisen aikaan sitä tekisin.

    VastaaPoista
  10. Kyllä varmaan maistuis, jos vielä tekisin sen gluteenittomista kekseistä :-) Kaunis on katsellakin

    VastaaPoista
  11. Voi mitä herkkua, kyllä varmasti maistuis :)

    VastaaPoista
  12. Kyllä varmasti maistuisi herkullisen näköinen :)

    VastaaPoista
  13. Witam serdecznie :) Zapraszam na mój nowy blog, który zastąpił Sielankowe dzierganie. Dorota http://sielskachata.blogspot.com/

    VastaaPoista
  14. Olá, fico encantado com as suas belas receitas que fazem crescer agua na boca,
    AG

    VastaaPoista
  15. Suurkiitos ohjeesta! Perheeseemme kuuluu kasvissyöjiä, jotka eivät käytä liivatetta, tätä ohjetta tulen käyttämään!

    VastaaPoista
  16. Voihan nam, juustokakut ovat heikkouteni. <3

    VastaaPoista

Se mitä näet ja miten näet ei johdu pelkästään näkökyvystäsi, vaan hyvin paljon myös sydämestäsi, sillä silmien juuret ovat sydämessä. Marleena Ansio

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...