torstai 15. lokakuuta 2015

Hierottu puolukkahillo

..voisko tätä kutsua raakahilloksi?
Puolukka on loistava marja survoksena, koska se sisältää luontaista säilöntäainetta. 
ja siten säilyy hyvin jääkaapissa.




1 kg puolukoita 
1/2 - 3/4  kg sokeria
Perkaa ja huuhdo marjat. Punnitse ne.
Pane marjat isoon astiaan ja lisää sokeri vähin erin. Hiero hilloa, kunnes sokeri on täysin sulanut ja marjat soseutuneet. Pane hillo kylmiin säilytysastioihin ja sulje ne heti.
Ohje: Vanha Keittokirja

Käytin pakastepuolukoita ja tein puolet tuosta ohjeen annostuksesta.
Puolukkasurvos on klassikkolisuke ja sopii hyvin moniin ruokiin Se hurmaa sinut taatusti raikkaalla ja hieman kirpakkaalla maulla.


Hurmaavan maukasta syksyä sinulle, me lähdetään ajelemaan kohti Hämeenlinnaa!
-tuta-







11 kommenttia:

  1. Hauskaa matkaa naapurikaupunkiin :)

    VastaaPoista
  2. Puolukkahilloa parhaimmillaan, nam!!

    VastaaPoista
  3. Just viikonloppuna teimme tätä ! :D Hauska yhteensattuma

    VastaaPoista
  4. Herkullista, noin mummoni aina puolukat säilöi ja hyvänä kestivät koko talven

    VastaaPoista
  5. Juuri oikea ohje. Vanhaan malliin siis.

    VastaaPoista
  6. Meillä oli tätä aina ja melkein kaikkien ruokien kanssa, kun olin pieni. Itse en ole useinkaan tehnyt, vaikka se on parempaa kuin hillo. Jotenkin vaan mummi osasi ja sai tehdä oikean survoksen. Mummi nukkui pois jo 1988 joten syvällä on sen oikean survoksen kaipuu. Ehkä kokeilen tätä reseptiä, ties vaikka olisi mummini samaa käyttänyt. Vähän ruisjauhoa mukaan, niin tulee pöperö samaan syssyyn.

    VastaaPoista
  7. Näinhän se on, vanhassa vara paree :)

    VastaaPoista
  8. Kiitos teille ihanaiset.. tää on vanha ja todella hyvä ohje:)

    VastaaPoista
  9. Kiitos Tuta,kun pääsin lukijaksesi sulla myös on IHANA blogi =) ,näinhän puolukkahillo on todella parasta.

    VastaaPoista

Se mitä näet ja miten näet ei johdu pelkästään näkökyvystäsi, vaan hyvin paljon myös sydämestäsi, sillä silmien juuret ovat sydämessä. Marleena Ansio