keskiviikko 2. maaliskuuta 2016

Aamiaisleivät/Teeleivät

..meidän aamuun!

Hyvää huomenta ystäväiset ja kaikkea mukavaa tulevaan päiväänne. Helmikuu vierähti nopeasti ja oli mukava kääntää uusi sivu allakassa. Maaliskuun ekan postauksen aloitan leipomisella. 


Välillä pitää ukko-kulta hurmata itse leivotuilla leivillä. Nämä maistuivat kyllä niin hyville.
teeleivät sämpylät.jpg
Maistuisiko sinullekin, tässä herkullinen ohje!
Noin 30 kpl

50 g hiivaa
6 dl maitoa, haaleaa
75 g voita, pehmeää
2 tl suolaa
½ dl vaaleaa siirappia
2 dl grahamjauhoja
3 dl ruisjauhoja
9-10 dl vehnäjauhoja
(minä käytin graham-ja ruisjauhojen tilalla sämpyläjauhoja)


Murenna hiiva kulhoon ja lisää maito. Sekoita, kunnes hiiva on liuennut. Lisää suola ja siirappi, sekoita, lisää grahamjauho, ruisjauho ja vehnäjauhot, alusta taikinaan viimeksi pehmeä voi. Sekoita kaikki hyvin keskenään ja vaivaa taikinaa voimakkaasti muutaman minuutin ajan. Anna taikinan kohota liinan alle noin 45 minuuttia.
Kauli taikina 1-1 ½ cm paksuksi levyksi.
Paina muotilla levystä (halkaisija noin 10 cm) pyöreitä leipiä.
Pistele leivät haarukalla. Ripottele pinnalle hieman jauhoja. Anna kohota leivinliinan alla noin 30 min. Kuumenna uuni 250 asteeseen.
Paista leivät uunissa noin 7-10 minuuttia. Anna jäähtyä liinan alla.






Ja keittiössä tuoksuu tuore leipä!
-tuta-

10 kommenttia:

  1. Apua. Kyllä nyt tuli nälkä ja iso sellainen.

    VastaaPoista
  2. Ihana herätys ukko-kullallesi! Voi kun tuoksun vielä saisi liiteeksi! Ihania leipäsiä!

    Mukavaa alkanutta aurinkoista kevättä Sinullekin,Tuta!

    VastaaPoista
  3. Kyllä maistuis mullekkin, nam..

    VastaaPoista
  4. Kyllä maistuis täälläkin, ei ole tullut hetkeen leivottuakaan.

    VastaaPoista
  5. Ihanaa on tuore lämpimän leivonnaisen tuoksu.
    Vesi kielellä täällä katselen.
    Houkuttavat kauniit kuvat!

    VastaaPoista
  6. Ovatpa kauniita, ja näyttävät syötävän hyviltä :)

    VastaaPoista
  7. Vesi kielelle ihan herahtaa,kun näin mehevän/herkullisen näköisiä leivonnaisia kattelee.

    VastaaPoista
  8. Itse tehty leipä on aina hyvää ja ah mikä ihana tuoksu niistä tuleekaan.
    Herkullisen näköisiä, kyllä Ukko-kulta on varmaan ilahtunut aamiaisestaan :-)

    VastaaPoista
  9. Herkullista! Teen itse paljon sämpylöitä ja leipää ja ehdottomasti näitäkin pitää kokeilla. Vaihtelu virkistää. Ja mikään ole niin ihanaa, kuin tuoreen leivän ja sämpylän tuoksu ja maku. Liisa

    VastaaPoista
  10. No maistuis! Itse väsäsin tänään näkkäriä, mukavaa mutusteltavaa sekin :)

    VastaaPoista

Se mitä näet ja miten näet ei johdu pelkästään näkökyvystäsi, vaan hyvin paljon myös sydämestäsi, sillä silmien juuret ovat sydämessä. Marleena Ansio