sunnuntai 29. toukokuuta 2016

Mummon parempi raparperikakku!

Hyvät huomenet kaikille täältä pilvisestä Naantalista!
Miten olis, jos taasen tarjoaisin teille raparperikakkua?
raparperitorttu.jpg

raparperikakku.jpg

3 munaa
2  dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

2-3 raparperin vartta
40 g - 50 g voita tai marg.
1-2 rkl raesokeria



Kuumenna uuni 175 asteeseen, voitele ja jauhota irtopohjavuoka (halkaisi noin 24 cm)

Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe, sekoita taikinaan.

 Kaada taikina jauhotettuun vuokaan, ripottele raparperin palaset taikinan päälle, samaten raesokeri

Ota juustohöylällä kovasta voista viipaleita ja asettele ne vielä päälle. Paista uunin keskitasolla noin 40 min.



raparperipiirakka.jpg


 Viimeistele kakku tomusokerilla ja tarjoile vaniljakastikkeen kanssa, nauti kera kaffen.

Sireenit täydessa kukassa, luonto upeassa vehreässä juhla-asussaan ja ulkona huumaavat tuoksut.. meillä on jälleen kesä! 



Näkyillään
-tuta-




15 kommenttia:

  1. Herkullisen näköinen kakku :) aurinkoista pyhäpäivää sinulle !

    VastaaPoista
  2. Voi hyvänen aika miten herkullisen näköinen! Toivotaan, että aurinko vielä tänään näyttäytyy.

    VastaaPoista
  3. Kiitos, kyllä kelpaisisi! Näyttää niin maistuvaiselta, nam!

    VastaaPoista
  4. Kiitos, otamme palan kumpikin ja nautimme kanssasi sireenin tuoksussa ja kahvikupin kera, Isäntä tosin teetä. Ihana kesäisen vierailuhetken tarjoat! Tämä on niitä kesän huippuhetkiä, joista onnellinen elämä muodostuu.

    VastaaPoista
  5. Herkullisen näköinen on piirakka ja kauniisti katettu, kelpaa siellä nautiskella:)

    VastaaPoista
  6. Tuo ohje on melkein pakko kokeilla, niin hyvältä näyttää. Nyt ovat raparperit ihan parhaimmillaan

    VastaaPoista
  7. On kyllä niin herkullisen näköistä, että pitäisi itsekin kokeilla.
    Eikä ollut mikään vaikea ohje.

    VastaaPoista
  8. Kiitos virtuaalitarjoilusta, täytyypä maistaa ihan oikeastikin :)

    VastaaPoista
  9. Nam nam ja nam! Ihana leivonnainen ja suloiset syreenin tuoksut!

    VastaaPoista
  10. Ja taas näitä herkkuja - kiitos, otan tämän(kin) ohjeen talteen :)

    VastaaPoista
  11. Nam...nammm ,tässähän herahtaa taas ihan vesi kielelle =)

    VastaaPoista
  12. Nam...nammm ,tässähän herahtaa taas ihan vesi kielelle =)

    VastaaPoista

Se mitä näet ja miten näet ei johdu pelkästään näkökyvystäsi, vaan hyvin paljon myös sydämestäsi, sillä silmien juuret ovat sydämessä. Marleena Ansio