sunnuntai 19. marraskuuta 2017

Kauralastut

Rakastettu retroherkku, makean nälkään!


Kauralastut

     50 g voita, sulatettuna
2 dl kaurahiutaleita
1 dl sokeria
1 rkl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 kpl kananmuna   

Ohje:
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää sulatettu voi ja lopuksi kananmuna. Sekoita kevyesti yhteen.
Tee taikinasta teelusikalla, pieniä kasoja pellille ja paista uunissa 200 asteessa n.5min.
Lastuja kannattaa tarkkailla, koska ne palavat helposti



Hieman ajan havinaa ja nostalgiaa. Tämä ohje on yli 40 vuotta vanhasta keittokirjasta. Tässä muna ja sokeri vatkataan vaahdoksi. Kun taas ylemmässä ohjeessa, kaikki ainekset sekoitetaan keskenään. Aikoinani käytin tätä ohjetta paljon. Mahtavatkohan lastut olla piirun verran herkullisempia, kun aikaakin tuhraantuu enemmän. 😋  

Kauralastut 36 kpl

3dl kauraryynejä
100g voita tai marg.
1 muna
1,5dl sokeria
1rkl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
(1 dl kuvattuja kirsikoita) Jos haluat raikkautta
Paistaminen: 200 asteessa 8-10  minuuttia
Lastuja kannattaa tarkkailla, koska ne palavat helposti       

Mittaa kauraryynit kulhoon. Sulata voi. Kaada se ryyneille ja anna niiden seisoa paisumassa. (hetken)
Vatkaa muna ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita se ryyniseokseen, samoin vielä jauhot ja leivinjauhe. Pane taikinasta harvakseen nokareita voidellulle ja jauhotetulle pellille. Paista. Irrota kakut ohuella terävällä veitsellä, kun ne ovat hiukan jäähtyneet ja taivuta ne kaareviksi esim. kepin päällä.
Lastut ovat valmiita, kun reunat ovat ruskeita.



Kauralastuja kannattaa välillä tuunata, erillaisilla kuivatuilla hedelmillä. Ne antavat kivasti raikkautta ja makua. Käytin lidlin kuivattuja kirsikoita, pilkoin ne pienemmiksi ja lisäsin taikinan joukkoon, noin 1 dl verran.


Jouluaskartelu.jpg

Miten ne viikot kuluvatkin niin nopeasti, päivät hurahtavat ohi, etten kerkeä kuin pyörähtää, niin on jo ilta.. Tällä menolla ollaan keväässä ja minä ihmettelen vielä joulua. 
No, joulua olen hieman laittanut, siivonnut ja leiponut. Rakkaita vieraita on tulossa kyläilemään💓 Taidankin tästä pikkuhiljaa lähteä ruoanlaittopuuhiin.

Leppoisaa sunnuntaita sinulle!
-tuta-

17 kommenttia:

  1. Kiitos myös sinulle.Ihanat kauralastut .Tässä joku päivä mietinkin ettei ole niitäkään tullut tehtyä pitkään aikaan.Tosin lapset niitä leipoi enimmäkseen mutta kun kukaan ei asu kotona enää on sekin herkku jäännyt.Ehkä tästä innostun.Ihanat kuvat.

    VastaaPoista
  2. Nam, näitä onkin tehtävä!
    Upeat kuvat herkuista ja jäälyhdystä!<3

    Mukavaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
  3. Ihania herkkuja💕💕Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle!

    VastaaPoista
  4. Mmmm... kauralastut on niin hyviä!
    Torttuja paistelin juuri itsekin. Ihanaa aikaa... loppuisi vaan tuo vesisade!
    Mukavaa alkuviikkoa!

    VastaaPoista
  5. Enpä ole aikoihin tehnyt kauralastuja! Niin synkkä ja sateinen päivä ollut tänään, toivotaan että tulevaan viikkoon mahtuisi niitä poutapäiviäkin. Mukavaa iltaa sinne!

    VastaaPoista
  6. Nami.. Kauralastut herkkua. Enpä ole aikoihin tehnytkään. Upeita tunnelmakuvia. Joulua en ole valmistellut mitenkään. Nytkin yllätys reissussa viikon kohta ollut :-) Mukavaa alkavaa viikkoa

    VastaaPoista
  7. Kiitos ohjeesta. Kurssilla vietetään nyyttäreitä vika kerralla. Taidan tehdä kauralastuja.

    VastaaPoista
  8. Kiitos ohjeesta ja tuunaus vinkistä. Minä teen nykyään kaikki pikkuleivät itse.

    VastaaPoista
  9. Ihanat kuvat, niin kauniita/tunnelmallisia ja nuo kauralastut on kyllä herkkua! Kiitos ohjeesta:) Mukavaa alkanutta viikkoa♥

    VastaaPoista
  10. Kauralastut.... nam.
    Mukavaa alkanutta viikkoa.

    VastaaPoista
  11. Kiva idea lisätä kaurakekseihin kuivattuja hedelmiä.
    Tuotahan pitää kokeilla. Kiitos vinkistä!
    Ihanan helppoja ja nopeita herkkuja!
    Ihania tunnelmakuvia! :)
    Mukavaa maanantaita ja uutta viikkoa sinulle! <3

    VastaaPoista
  12. No tämä on todellinen retroherkku. Minä tein näitä usein 13- vuotiaana ja hulautin kylmällä vesilasillisella kurkusta alas. Taisi mennä melkein pellillinen kerralla :-) Oi niitä aikoja...Kivaa päivää Sinulle!

    VastaaPoista
  13. Ihan vasta ajattelin, ettei ole tullut tehtyä kauralastuja pitkään aikaan. On ne vaan herkkua, ja jouluksi voisi tosiaankin vähän tuunailla taikinaa... :)

    VastaaPoista
  14. Saanko tiedustella, kuinka kauan lastut säilyivät tuon kauniin kuvun alla ;)

    VastaaPoista
  15. Nam, nam hyviä ovat. Samaa mieltä kanssasi päivät pakkaa edelle, ei pysy perässä.

    VastaaPoista

Se mitä näet ja miten näet ei johdu pelkästään näkökyvystäsi, vaan hyvin paljon myös sydämestäsi, sillä silmien juuret ovat sydämessä. Marleena Ansio