tiistai 13. helmikuuta 2018

Laskiaispullat

sydämellisinä❤
Tänään on laskiaistiistai! Se on myös hernerokka ja laskiaispullapäivä. Perinteen mukaan tänään  pitäisi lähteä myös pulkkamäkeen.  Sen taidan kuitenkin jättää väliin ja tyydyn raikkaaseen kävelylenkkiin, ukko-kullan kanssa.

Rahkapullataikina.jpg

Laskiaispullista tuli todella kuohkeita, ilmavia ja hyvän makuisia, minä käytän usein pullataikinassa maitorahkaa.Nami, nam! 

Laskiaispullat, rahkapullataikina!

25 g hiivaa
50 g voita
2 1/2 dl maitoa
1 1/4 dl rahkaa
1 tl suolaa
1 tl kardemummaa
3/4 dl sokeria
 noin 8 dl jauhoja
1  muna


Murenna hiiva kulhoon, lisää kädenlämpöinen maito. Sekoita joukkoon muna, rahka, suola, kardemumma ja sokeri. Lisää jauhot vähitellen, aluksi vatkaten. Lisää pehmeä voi ja vaivaa taikina tasaiseksi.

Kohota peitettynä noin 30 minuuttia. Nosta taikina jauhotetulle alustalle ja vaivaa ilmakuplat pois. Tee taikinasta paksu pötkö ja jaa se osiin. Pyörittele paloista pikkupullia.Kohota ne kaksinkertaiseksi, voitele ne munalla ja (koristele raesokerilla).  Minä kaulin taikinan noin 1 cm paksuksi levyksi ja painoin suurella sydänmuotilla kuvioita.
Rahkapullataikina.jpg

Kuumenna uuni 225 °. Paista pikkupullat uunin keskitasolla noin 8-10 min.

täyte 1:
 vadelmahilloa

täyte 2: 
200 g mantelimassaa
1 dl  maitoa

Koverra jokaisesta pullasta vähän sisustaa lusikalla ja laita kulhoon. Raasta sekaan mantelimassa ja lisää joukkoon maito, sekoita. Täytä pullien kolot seoksella.

Pursotukseen:
2 dl vispikermaa
1 tl sokeria
1 tl vaniljasokeria
 Vaahdota kerma ja lisää sokerit

Halkaise jäähtyneet pullat, laita täyte, pursota päälle kermavaahtoa ja laita kerman  päälle pullan päällysosa, elikkä "hattu"

pinnalle:
tomusokeria
Ohje: Allers

Just, just ei menny niinku Strömsössä! Touhusin näiden kanssa niin intensiivisesti, kun oli kiiru saada ne meidän kahvipöytään. Siinä hässäkässä unohtui, yksi pellillinen uuniin.😨

Liu lau liukasta laskiaistiistaita jokaiselle!
Terkuin 
-tuta-

12 kommenttia:

  1. Raikas kävelylenkki on tiedossa täälläkin....meinaan on senverran kylmä tuuli ja Niilon kanssa on pakko tuonne lähteä..:)

    VastaaPoista
  2. Iloista laskiaistiistaita Tuta:)

    VastaaPoista
  3. Nams mitä herkkuja. Mukavaa Laskiaistiistaita.

    VastaaPoista
  4. Oi namskia njammmmm tuo leipomistaito on ihana. Laskiaista nyt maistelemaan ♥

    VastaaPoista
  5. Kauniita sydänpullia. <3
    Pitääkin joskus kokeilla tehdä tuollalailla muotilla. Kiva idea!
    Mukavaa laskiaistiistaita! :)

    VastaaPoista
  6. Herkullisen näköisiä pullia :) Ihanaa laskiaistiistaita <3

    VastaaPoista
  7. Ihanat sydänpullat! Meillä tänään pulkkamäki kuului ihan työpaikkaetuihin :) Leppoisaa iltaa sinne!

    VastaaPoista
  8. Minulle ihan uusi taikina, täytyykin kokeilla joskus. Tein sunnuntain apullat ja ne jo syötiin, ihan ilman kuvauksia meni kaikki ;)
    Tänään kyllä oli koulussa hernerokkaa ja jälkkäriksi pannaria, siinä minun laskiainen <3

    Kivaa viikonjatkoa...

    VastaaPoista
  9. Herkullisia sydämiä! Hyvää laskiasta ja huomista Ystävänpäivää!

    VastaaPoista
  10. Nyt on herkkua!
    Hyvää ystävänpäivää sinulle.

    VastaaPoista
  11. Herkkusydämiä, ihan vesi kielelle herahti ♥
    Mulle käy usein niin että unohdan yhden pellin uuniin ja niinhän siinä käy ☺☺☺

    Ihanaa Ystävänpäivää Sinulle ihana Tuta ♫ ♥ ♫

    VastaaPoista

Se mitä näet ja miten näet ei johdu pelkästään näkökyvystäsi, vaan hyvin paljon myös sydämestäsi, sillä silmien juuret ovat sydämessä. Marleena Ansio

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...