sunnuntai 3. marraskuuta 2019

Kuusenkaramellit!


Lapsuuteni joulukuusissa keikkui usein ihastuttavia kuusenkaramelleja. Ne olivat kauniisiin papereihin käärittyjä ja päällä oli kiiltokuva. Niitä aina ihailin silmät sikkurassa ja kerran sitten uskaltauduin salaa maistamaan. Pettymys oli suuri, kun maku oli mitä kamalin.  Tiedä sitten, mitä olivat ja kuinka vanhoja! Äidiltänikään en voinut kysyä, koska silloin olisin paljastunut. (kelvoton minä)



Yhteen koristeeseen tarvitset tyhjän wc-paperirullan, silkkipaperia, liimaa, kiiltokuvia, ohutta narua ja kakkupaperin. (wc-paperirullan sisälle voit myös piilottaa oikeita karamelleja)

Wc-rullan pienensin, leikkaamalla halki sen.
Minulla on tässä neljä kerrosta silkkipaperia, molemmat reunat laskostin vajaan sentin vekein, haitarityyliin, jonka jälkeen leikkasin ne.




Kaupat jo täynnä joulumieltä, miksen minäkin💖

Kiva kun kurkkasit💝
-Tuta-

18 kommenttia:

  1. Hei. Nostalgisia koristeita ja karkkitäytteellä makoisiakin. Kristiina

    VastaaPoista
  2. hii...:)minulla ihan smanlainen kokemus,salaa otin ja yök.miten pahan makuinen oli.
    Mutta nythän me voimme korjata asian,nyt oikia hetkiä:),tehdä kaunista karkkikääröjä,ja piilottaa sinne herkku -suklaata;)
    Nuo koristukaet ovat niin Tuta -maisen suloisia herkkiä, ,ihania...
    Sinun silmät ja lämpöinen -sydän löytävät aina kauniit ohjeet!
    Kiitos!
    Oikein kaunista ja tunnelmallista alkavaa viikkoa,! ja Mukavaa sunnuntai-iltaa,Sinulle Tuta:)))
    Lämpöisin ajatuksin kirjoitti Liisa!

    VastaaPoista
  3. Joulumielen suhteen olet ihan oikeassa, sen voi antaa vallata sydämensä. Itsekin puuhaan jouluasioita Vauvakassiyhdistys Vaaka ry joulukeräyksen myötä, koska se täytyy tehdä ajoissa. Joulukalenteriakin kokoan ja suunnittelen joululahjoja. Suloiset karkkikääröt teitkin ja laitoit hyvin kauniisti esille.

    VastaaPoista
  4. Minäkin muistan lapsuudestani nuo kuusenkaramellit. Maistuivat puulta ja saivat siltä osin olla täysin rauhassa. Kauniita silkkipaperikaramelleja ja suloiset enkelit niitä kantamassa.

    VastaaPoista
  5. Tulipas nostalginen olo näistä joulukarkki-kuvistasi! Ihanaa, että ihmiset fiilistelee jo joulua, pikkuhiljaa se joulumieli hiipii omaankin kotiin. Kiitos kivasta ideasta ja mukavaa marraskuusta!

    VastaaPoista
  6. Oi miten kauniin "karamellin2 teit. Muistan itsekin lapsuuden kuusissa noita kauniita karkkeja olleen, Na vain oli puisia sisältä kun ei sota-aikana karkkia saanutkaan. kauniita olivat lapsensilmin katseltuna.
    Esikoistytär oli vähän vajaa kolmevuotias ja meidän silloisessa kuusessa oli yhtenä koristeena suklaasydän punaisella peitteellä loistaen. Tyttä kysi että koska tuo syödään, kun sanoin että siten kun kuusi puretaan pois tai muuten menee pinta rikki, niin eipä mennyt kauaa kun pieni kynsi teki folioon pienen reijän ja sitten kertoi iloisena minulle että katso äiti, se on mennyt rikki.Olin julma, kääsnsin sen niin että tikkimennyt osa oli takanapäin ja näin sai sydän jatkaa kuusessa vielä pitkään ennekuin tyttö sai sen syötäväksi.

    Ihania askarteluja sinulle, sielt'ä se joulu vaan tulossa taas on.

    VastaaPoista
  7. Ihana muisto! Itsekin muistan, kuinka mummon kuusessa oli noita karamelleja.
    Kyllä joulumieli puskee jo päälle täälläkin!

    VastaaPoista
  8. Muistan hyvin kun lapsena oli kuusessa karamelleja. Kauniita olet tehnyt. Mukavaa marraskuun jatkoa:)

    VastaaPoista
  9. Noi on kyllä niin nostalgisia ja nuo sinun tekemäsi ovat tosi hienoja. Todella kauniita!

    VastaaPoista
  10. Ihania! <3 Näistä tulee aina joulumieli ja nostalgisia muistoja.

    VastaaPoista
  11. Taas on hieno askartelu, wc rullia on tullutkin kerättyä varalle,sama juttu mulla, ne kuusen karkit olivat pahoja,ei kai tarkoitettu syötäväksi.

    VastaaPoista
  12. Onpa suloisia <3 Minä en muista lapsuudestani tuollaisia, mutta olen kyllä nähnyt joskus. Kyllä täälläkin jo joulu mielessä ja ainakin askartelut. Mukavaa marraskuuta <3

    VastaaPoista
  13. Aivan ihania! Lapsuuden joulukuusen karkit tulevat tosiaan mieleen ja ne iki-ihanat enkelikiiltokuvat, joita vaalin aarteenani.
    Ihania jouluaskarteluja alkaa nyt näkyä täällä blogeissa ja voi, että näitä on kiva seurailla! Mukavia marraskuisia päiviä sinulle!

    VastaaPoista
  14. Kyllä olet tehnyt tosi mukavannäköiset koristeet. Pitääpä ottaa mallia.

    VastaaPoista
  15. Kauniit koristeet, noita enkeleitä ihailen, tykkään.

    VastaaPoista
  16. Kuusenkarkit ovat nostalgisia. Tein monen monta vuotta sitten, enkä ole vieläkään kyllästynyt. Niissä on vaan taikaa. Tällaisia sun malleja en olekaan koklannut. Mulla oli semmoset littukaiset. Kauniita olet taikonut!

    VastaaPoista

Se mitä näet ja miten näet ei johdu pelkästään näkökyvystäsi, vaan hyvin paljon myös sydämestäsi, sillä silmien juuret ovat sydämessä. Marleena Ansio