Sienipiirakka
Pohja:
MyllynParas piirakkataikina.. suolainen
Täyte:
2.5dl Kolmen juuston ruokakermaa
3 Kananmunaa
1 Sipuli
2.5 dl viipaloituja säilyke herkkusieniä
100g Juustoraastetta (tai oman maun mukaan)
Ripaus suolaa
Kuullota pannulla hienonnettu sipuli ja sienet . Painele taikina leivinpaperilla vuoratulle piirakkavuoalle. Levitä hieman jäähtynyt täyte piirakkapohjalle. Ripottele päälle juustoraaste. Sekoita kananmunat ja kolmenjuuston ruokakerma. Kaada munakerma sienipiirakan päälle.
Paista 200 asteessa noin 35min.
Herkullinen ja helppotekoinen piirakka.. välistä pitää päästää itsensä hieman helpommalla ja käyttää puolivalmisteita:)
-Tuta-
Kiitos Tuta ♥
VastaaPoistaTämä on pakko ottaa itselleni talteen, kuulostaakin niin herkulliselta.
Jos vaikka minäkin osaisin :D
Nam!
VastaaPoistaMeillä on jo sienet käytetty. Kohtahan alkaa taas sienestys ja sitten metsään. Nyt lähden kauppaan ostamaan purkkisieniä, sillä olen sieniin KOUKUSSA.
Onpa herkullisen näköinen piiras.
VastaaPoistaNam nam tätä pitää kyllä joku päivä kokeilla...kiitos vinkistä!
VastaaPoistaSuolaiset piirakat ovat herkkuani.
Mukavaa päivää sinulle!
Kiitos ohjesta tämän otan talteen on niin herkullisen näköinen ja helppotekoinen:)
VastaaPoistaKiitos ohjeesta. Täytyypi kokeilla.
VastaaPoistaTuo kesälaiska kuulosti upealta, sienipiirakka-ajatukseen oli hiukan totuttelemista, mutta olivatkin tuttuja sieniä ;) olen jo oppinut kanttarelleihin ja niihin suppilovahveroihinkin jossain ruuissa, mutta muuten ei oikein sienet maistu paitsi tietty herkkusienet.
VastaaPoistaHieno resepti!
VastaaPoista♥ aah, varmasti herkkua!
VastaaPoistaMyllyn paras on paras! Eikä tartu vuoan reunoihin niinkuin itsetehdyt piirakkapohjat. Sanon minä, vaikka muuten valmisruokia kavahdankin.
VastaaPoistaTämä on hyvää. Tällä ohjeella olen itsekin tehnyt ja niin nopean vaivatonta.
VastaaPoistaKirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoistaTuo puolivalmiste-käsitekin on vähän epämääräinen. Ameriikan täti kehuu itse tehneensä, kun on yhdistänyt kaupan muffiniaineksen veteen ja paistanut. Harva piirakkaresepti meilläkään alkaa heinänteosta lypsyn, separaattorin ja kirnun kautta sekä viljan kylvöstä, korjuusta tai edes jauhamisesta. Ostan voin ja jauhot valmiina kaupasta, käytän siis puolivalmisteita ;)
VastaaPoistaJust:)
PoistaTulin pitkästä aikaa lukemaan tätä ohjetta, jonka blogissasi muistin olevan.
VastaaPoistaEnsi torstaina tulee rehtori, vararehtori ja yksi työkaveri meille tuomaan kaupungin lahjan kun jäin eläkkeelle. Ajattelin että teen tämän suolaisen piirakan makeiden lisäksi :)
Juu.. tää on helppo tehdä ja vallan makoisa:)
Poista