Ihan pakko
06.05.2010 - 16:51
Baileys-juustokakku
Lumoutuneena katselin Kinuskikissan Baileys- juustokakkua,
ja alkoi tekemään mieli samanlaista. Minulla ei ollut kotona valkoista
sokerimassaa eikä valkoista väriä, joten päivänkakkara muotilla painelin
Dr.Oekterin valkoisesta marsipaanista muutaman kukan Ulkonäkö on nyt jotain
sinnepäin, mutta maku oli taivaallinen
Pohja
180 g kaurakeksejä
75 g voita tai margariini
Täyte:
4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
1 ¼ dl tomusokeria
2 prk (á 250 g) mascarpone-juustoa
3 valkuaista
1 dl Baileys-likööriä
Peitä halkaisijaltaan 24 cm kokoisen irtopohjavuoan pohja
leivinpaperilla ja sivele reunoille ruokaöljyä. Murskaa kaurakeksit kaulimella
tai tehosekoittimessa. Sulata voi kattilassa ja sekoita joukkoon keksimurska.
Painele seos vuoan pohjalle.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota
kerma. Lisää vaahdotuksen aikana joukkoon tomusokeri. Sekoita kermavaahtoon
mascarpone-juusto. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää
kerma-mascarponevaahtoon.
Kiehauta likööri ja sulata joukkoon liivatelehdet. Sekoita
likööri-liivateseos pienissä erissä ohuena nauhana hitaasti vatkaten
täytevaahtoon. Kaada vuokaan ja tasoita pinta nuolijalla. Hyydytä jääkaapissa 3
tuntia. Irrota sitten vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. Koristele
sokerimassa- ja/tai marsipaanikoristein hetki ennen tarjoilua.
Ohje: Kinuskikissa