Pientä leivontaa välillä, ettei ihan mene haastepostauksiin. Vaikka tuovathan ne piristävää vaihtelua omien juttujen sekaan ja samalla tutustuu toisiin bloggaajiin.♥
Tänään tarjoan teille hyvää porkkanakakkua, kuin suoraan konditoriasta! Herkullin tarjottava, jonka pinnalla on sitruunanmakuinen kuorrute. Kakku joka kirjaimmellisesti sulaa suuhun.
2 dl sokeria
3 munaa
300g kuorittuja, hienoksi raastettua porkkanaa
100g hasselpähkinärouhetta/jauhoja
1 dl ruskeaa raakasokeria/ruokosokeria
3 dl jauhoja
1.5 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
½ mm neilikkaa
1 tl suolaa
2.5 dl ruokaöljyä
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota läpimitaltaan 24-senttinen irtopohjavuoka.
2. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaaleaksi kuohkeaksi vaahdoksi. (Noin 10 min)
3. Lisää keskenään yhdistetyt porkkanaraaste, hasselpähkinärouhe ja raakasokeri. Sekoita.
4.Lisää keskenään yhdistetyt kuivat aineet ja siivilöi/sekoita ne varovasti nuolijalla käännellen taikinaan.
5. Lisää ruokaöljy ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kaada se vuokaan ja paista kakkua uunin keskitasolla noin 40-45 minuuttia. Koska uuneissa on eroja, kannattaa kypsyys koittaa puutikulla, jos tikku jää kuivaksi kakku on kypsä. Anna jäähtyä..
Kuorrute:
50g voita
100 g Philadelphia juustoa
1 sitruunan raastettu kuori
3 dl tomusokeria
(otin tuorejuustoa ja voita runsaalla mitalla)
Valmista kuorrute:
Sekoita keskenään pehmeä voi, tuorejuusto ja sitruunan raastettu kuori. Lisää tomusokeri ja vispaa seos kiiltäväksi vaahdoksi. Koristele kakku ja makunautinto on valmis.
Ohjeen pöllisin täältä: Hembakat!
Oleppa hyvä!
-tuta-