tiistai 31. tammikuuta 2017

Ketsuppi


kuparin kiillottajana, kuinka moni on tiennyt tämän? Minä vasta äsken bongasin netistä kyseisen jutun. Se meni heti testaukseen! Enpä meinannut uskoa, että kuparin saa puhtaaksi näin helposti ja edullisesti (ketsuppi puhdistaa myös hopean ja messingin)

Hopeaesineiden puhdistaminen
Ketsuppi on erittäin hapokas elintarvike - osaksi sen takia että se sisältää niin paljon etikkaa ja toiseksi tomaatti itsessään sisältää useita erilaisia hapokkaita aineita. Tämä poistokeino ei toimi hopeasulfiidiin, mutta laadukkaaseen kuparioksidia sisältävään hopeaan se tehoaa: se saa tummuneenkin hopean loistamaan. Anna ketsupin vaikuttaa materiaalissa noin viisi minuuttia ennen puhdistamista. Lähde: Daily Mail

Testaus:
Chippendale sokerilusikka, ketsuppi toimii hyvänä hätävarana, ellei kotona satu olemaan hopeanpuhdistusainetta!


Kuparin puhdistus ketsupilla!

Lisää ohut kerros ketsuppia esineen pintaan ja anna seistä muutama minuutti. Huuhtele sen jälkeen vedellä. Näin helppoa!

Aina sitä oppii jotain uutta.. vanhanakin! Iästä puheen ollen, mitä vanhemmaksi tulen, sitä nopeammin kuukaudet kuluvat ja vuodet vaihtuvat. (etten tahdo perässä pysyä), tätähän se elämä on! Vuosia sitten kun täytin viisikymppiä, olin kauhistunut, kun täytin kuusikymppiä, olin vielä enemmän kauhistunut. Miksi? Vanheneminenhan on ainoa tapa elää kauemmin. Onneksi olen päässyt kauhistelusta ja nykyään olen onnellinen jokaisesta täyttämästäni vuodesta. Kaikki eivät saa sitä mahdollisuutta. Nyt olen sujut ikäni kanssa, en tunne itseäni vanhukseksi, vaikka vanha olenkin. 


Siskorakkaalta sain näin mahtavan vinkin!
Tämä on kaikille heille, jotka rakastavat koota palapelejä! 
Minulla on tapana täysin heittäytyä koottavien palapelien maailmaan, niin kuin itse olisin ollut paikan päällä. Siispä olen kulkenut Pariisin kujilla, ihaillut Eiffel-tornia, silmäillyt Kuuban vanhoja autoja, ihmettellyt Venetsian kauneutta, huokaillut katsellessa kuuluisia siltoja ja paljon muuta. 
Itse kokoan ensin reunapalat.. näiden sisään sitten etsin muut palat.  Pala palalta kuva alkaa hahmottua ehjäksi. Mielenkiintoista ja hyvinkin koukuttavaa. Taidanpa tästä lähteä Niagaran putouksille, virtuaalimatkat ovat ihania!
Eipä mulla muuta tänään:)
-tuta-