sunnuntai 25. heinäkuuta 2010

Luumu-tuorejuustokakku


Luumu-tuorejuustokakku.jpg


Pohja:
Vuoraa Ø 20- 22 cm:n irtopohjaisen vuoan pohja leivinpaperilla.
Voitele  reunat ruokaöljyllä ja sirottele päälle pölysokeria.

Leikkaa kääretorttu levystä vuoan kokoinen pohja ja laita se vuoan pohjalle

Täyte:
2,5 dl vispikermaa vaahdotettuna

300g maustamatonta tuorejuustoa

200g vanilja tuorejuustoa

1,5 dl sokeria

2,5 dl luumusosetta (käytin Bonnen luonnonraikas luumusosetta)

0,5 dl vettä

5 kpl liivatelehtiä



Valmista täyte. Sekoita tuorejuustot keskenään lisää joukkoon sokeri ja luumusose. Sekoita joukkoon kylmässä vedessä seisseet (5 min.) ja kuumaan veteen liuotetut liivatelehdet. Sekoita lopuksi seos kermavaahdon joukkoon.

Laita luumu-juustotäyte kakkurenkaaseen pohjan päälle ja tasoita pinta. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään kaksi tuntia. Koristele marjoilla! Nämä hyydykekakut ovat niin helppotekoisia ja mukavia valmistaa hellesäällä.


-tuta-