sunnuntai 29. toukokuuta 2016

Mummon parempi raparperikakku!

Hyvät huomenet kaikille, täältä pilvisestä Naantalista!
Miten olis, jos taasen tarjoaisin teille raparperikakkua?
raparperitorttu.jpg

raparperikakku.jpg

3 munaa
2  dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

2-3 raparperin vartta
40 g - 50 g voita tai marg.
1-2 rkl raesokeria



Kuumenna uuni 175 asteeseen, voitele ja jauhota irtopohjavuoka (halkaisi noin 24 cm)

Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe, sekoita taikinaan.

 Kaada taikina jauhotettuun vuokaan, ripottele raparperin palaset taikinan päälle, samaten raesokeri

Ota juustohöylällä kovasta voista viipaleita ja asettele ne vielä päälle. Paista uunin keskitasolla noin 40 min.



raparperipiirakka.jpg


 Viimeistele kakku tomusokerilla ja tarjoile vaniljakastikkeen kanssa, nauti kera kaffen.

Sireenit täydessa kukassa, luonto upeassa vehreässä juhla-asussaan ja ulkona huumaavat tuoksut.. meillä on jälleen kesä! 



Näkyillään
-tuta-