torstai 14. helmikuuta 2013

Sydämiä


Kiisselileivokset






Sokerikakkupohja:
4 Munaa
2dl Sokeria
1dl Vehnäjauhoja
1/2dl Perunajauhoja
1tl Leivinjauheta

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita yhteen molemmat jauholajit leivinjauheen kanssa ja sekoita ne kaikki taikinaan. Levitä taikina tasaisesti leivinpaperilla vuorattuun uunipeltiin. Paista kakkulevy ja anna se jäähtyä papereineen leivinristikolla.
Paistaminen: 250 astetta n.5min.

Vaniljakiisseli:
2,5dl Kermaa
2 Keltuaista
1rkl Sokeria
1rkl Vaniljasokeria
1rkl Peruna- tai maizenajauhoja

(minä käytin kaupan valmista vaniljakastiketta)

Sekoita vaniljakiisselin ainekset kattilassa ja saosta kiisseli miedolla lämmöllä. Anna kiisselin jäähtyä.

Ota muotilla sokerikakkulevystä halutun näköisiä kakkuja. Yhdistä ne parittain siten, että panet kiisseliä väliin.

 Kuorrutus:
2dl Tomusokeria
n. 2rkl vettä  (käytin rypälemehua)
(1tl Öljyä)
(tein tupla-annoksen)

Sekoita sokeri ja vesi tasaiseksi,  Lisää öljy, jos haluat - se tekee kuorrutuksen kiiltävämmäksi ja notkeammaksi.


Nosta leivokset ristikolle. Levitä kuorrutus päälle ja koristele.

Ohje otettu Vanhasta Keittokirjasta!



Oikein ihanaa Ystävänpäivää kaikille!