Viikonloppuna meille on tulossa rakkaita vieraita kylään, joten eilen
oli leipomispäivä! Heitä varten leivoin vaniljasokeripullia ja tällaisen
ohittamattoman suklaisen herkun. Namskis!
Unelmatorttu, täytteenä kuohkea tuorejuusto/tomusokeri/voikreemi.
Pohja:
4 Munaa
1 dl Sokeria
1 tl Vaniljasokeria
3/4 dl kaakaojauhetta
1/2 dl maissitärkkelys- tai perunajauhoja
1/2 dl Vehnäjauhoja
1 tl Leivinjauhetta
Kumottaessa:
1/4dl Sokeria
Täyte:
150g Voita
200g Philadelphia tuorejuustoa
2,5dl Tomusokeria
Kuumenna uuni 225 asteeseen. Vuoraa uunipelti
leivinpaperilla.
Vatkaa munat ja sokerit tanakaksi vaahdoksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Lisää jauhoseos munavaahtoon siivilän läpi, varovasti
sekoittaen.
Levitä taikina uunipellille tasaiseksi kerrokseksi ja paista
kääretorttupohjaa noin 8 minuuttia, kunnes pohjaan työntämääsi puutikkuun ei
tartu enää taikinaa. Tortun paistuessa ripottele sokeri puhtaalle
leivinliinalle.
Kumoa kypsä kääretorttulevy sokeroidun leivinliinan päälle
ja irrota paperi. Jätä irrotettu paperi vielä kääretorttulevyn päälle, nosta
päälle toinen leivinliina ja kääri levy löyhälle rullalle jäähtymään.
Täyte:
Vatkaa huoneen lämpöinen voi ja tuorejuusto, tomusokerin kanssa kuohkeaksi vaahdoksi.
Avaa torttupohjakäärö ja levitä täyte täysin jäähtyneelle
pohjalle.
Kääri torttu
napakalle rullalle, kiedo se napakasti leivinpaperiin ja halutessasi vielä
folioon. Anna tortun jähmettyä jääkaapissa vähintään tunti ennen tarjoilua.
Kääretortunpohjan ohje: Maku.fi sivuilta
Täytteen ohjeen olen joskus kopsannut jostain viikkolehdestä.
Taikakuvat haastaa aiheella: Herkku! Täältä löydät toisten herkut, klick!
Tänään luonto on kutsunut ulos. Aurinko on lämmittänyt mieltä ja kehoa mukavasti, (+15 varjossa) Kohta kirsikkapuut puhkeavat kukkaan ja koivut alkavat viheriöimään. Valkovuokot kukkivatkin jo isoina mattoina. Oi tätä ihanaa toukokuuta! Ilmakin on ollut ihan herkku, että tämmöttis!
-tuta-