perjantai 5. toukokuuta 2017

Unelmatorttu

Viikonloppuna meille on tulossa rakkaita vieraita kylään, joten eilen oli leipomispäivä! Heitä varten leivoin vaniljasokeripullia ja tällaisen ohittamattoman suklaisen herkun. Namskis! 

Unelmatorttu, täytteenä kuohkea tuorejuusto/tomusokeri/voikreemi.

Pohja:
4 Munaa
1 dl Sokeria
1 tl Vaniljasokeria
3/4 dl kaakaojauhetta
1/2 dl maissitärkkelys- tai perunajauhoja
1/2 dl Vehnäjauhoja
1 tl Leivinjauhetta

Kumottaessa:
1/4dl Sokeria

Täyte:
150g Voita
200g Philadelphia tuorejuustoa
2,5dl Tomusokeria

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla.
Vatkaa munat ja sokerit tanakaksi vaahdoksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Lisää jauhoseos munavaahtoon siivilän läpi, varovasti sekoittaen.
Levitä taikina uunipellille tasaiseksi kerrokseksi ja paista kääretorttupohjaa noin 8 minuuttia, kunnes pohjaan työntämääsi puutikkuun ei tartu enää taikinaa. Tortun paistuessa ripottele sokeri puhtaalle leivinliinalle.
Kumoa kypsä kääretorttulevy sokeroidun leivinliinan päälle ja irrota paperi. Jätä irrotettu paperi vielä kääretorttulevyn päälle, nosta päälle toinen leivinliina ja kääri levy löyhälle rullalle jäähtymään.

Täyte:
Vatkaa huoneen lämpöinen voi ja tuorejuusto, tomusokerin kanssa kuohkeaksi vaahdoksi.
Avaa torttupohjakäärö ja levitä täyte täysin jäähtyneelle pohjalle.
Kääri  torttu napakalle rullalle, kiedo se napakasti leivinpaperiin ja halutessasi vielä folioon. Anna tortun jähmettyä jääkaapissa vähintään tunti ennen tarjoilua.
Kääretortunpohjan ohje: Maku.fi sivuilta
Täytteen ohjeen olen joskus kopsannut jostain viikkolehdestä.


Taikakuvat haastaa aiheella: Herkku! Täältä löydät toisten herkut, klick!  

Tänään luonto on kutsunut ulos. Aurinko on lämmittänyt mieltä ja kehoa mukavasti, (+15 varjossa) Kohta kirsikkapuut puhkeavat kukkaan ja koivut alkavat viheriöimään. Valkovuokot kukkivatkin jo isoina mattoina. Oi tätä ihanaa toukokuuta! Ilmakin on ollut ihan herkku, että tämmöttis!

-tuta-