torstai 21. syyskuuta 2017

Aikamatka 1700-luvulle!

Maalaisrahvaan naisen vaatteet 1700-luvun tyyliin!

maalaisrahvaan-vaatteet-1700-luvun-tyyliin.jpg

Muutama kuukausi sitten tyttäreltäni tuli viestiä: ”mulla on sulle hommia ja aikaa olisi kaksi viikkoa” Hän lähetti minulle kuvan naisesta, joka oli pukeutunut 1700-luvun maalaisrahvaan tyyliin. Hetken kyllä tuijotin kuvaa kauhistuneena ja ajattelin, että ei taida tulla mitään😨. Kysyin sitten, että mihis sä noita tarttet. Vastaus oli.. Mä pukeudun 1700-luvun markkinoille, mutta ei sun ole pakko tehdä. Ja mitä ei äiti lapsensa eteen tekisi. Päivän selasin nettiä ja katselin kuvia 1700-luvun vaatteista. Poldark ja Outlander olivat myös mielessä. (minun suosikkisarjat, joihin eläydyin täysin mukaan) Pikkuhiljaa kaikki alkoi hahmottua päässäni ja aloin näkemään vaatteet tyttäreni yllä.

Hilkkoja ompelin kolme kappaletta.
Hilkat.jpg


Lisäksi ompelin puseron, essun ja alushameen. Kaksi hartiahuivia ja kaksi hametta..
ruosteenruskean..
maalaisrahvaan-vaatteet-1700-luvun-tyyliin1.jpg

 (Mallina tyttärentyttäreni.. Noora Matilda)

 sekä sammaleenvihreän.
1700-luvuntyyliin.jpg
(mallina tyttäreni)

Joka vuosi, elokuun toisena viikonloppuna käsityöläiset ympäri maan, ovat myymässä itse tehtyjä tuotteita Isonkyrön markkinoilla. Niinpä Luostarinmäen torpparintytär Valpuri Mikintytär keräsi villansa ja matkasi Turusta 50 peninkulman päähän Isonkyrön markkinoille myymään niitä. Samalla reissulla hän käväisi myös tervehtimässä  musteriaan, (lue äidinsiskoa) joka ei kihtivaivojen takia päässyt enää paljoakaan pitkiä matkoja liikkumaan.


Villat menivät hyvin kaupaksi ja Valpuri kerkesi tekemään ihastelu/ostoskierroksen, ennen kuin käsityöläiset sulkivat kojunsa.
Väsyttävän ja pitkän kotimatkan jälkeen Valpuri päätti vielä kavuta tutulle kalliolle,  tähyilemään rakkaansa kuunaria. Josko hän olisi tulossa kotiinpäin.
maalaisrahvas-naisen-asu.jpg


No.. varmin tapa on ottaa selfie ja viestittää, kotona olen😘
Sitäpä ei voinut  1700-luvun Valpuri tehdä💗

Kiva kun kurkkasit❤

-tuta-