sunnuntai 23. joulukuuta 2018

Perinteinen luumukiisseliAi niin.. tää mun on pitänyt kertoa teille jo vuosia sitten, että meidän joulupöydän jälkiruokaherkku on ihan tavallinen luumukiisseli, höystettynä kermavaahdolla ja kanelilla. Ja just sen kokoinen annos, että saa suun  makeaksi.

Luumukeitto.jpg1pkt (227 g) Kuivattuja luumuja
1l Vettä
1dl Sokeria

3rkl Perunajauhoja
1/2dl Kylmää vettä

Koristeluun:
Kermavaahtoa
Kanelia

Mittaa vesi ja sokeri, sekoita kunnes sokeri liukenee. Lisää luumut ja jätä likoamaan muutamaksi tunniksi. Laita kattila liedelle. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes luumut ovat pulleita ja nousevat pintaan (10-15 minuuttia).
Ota kattila liedeltä ja nosta luumut reikäkauhalla, muutamaa kappaletta lukuunottamatta lautaselle. Vatkaa loput luumut rikki liemessä, jotta saat enemmän makua liemeen.
Sekoita perunajauhot kylmään vesitilkkaan ja sekoita seos ohuena nauhana luumuliemeen. Nosta kattila liedelle ja anna kiehahtaa parin kuplan verran. Anna jäähtyä.

Luumasoppa.jpg


Kauniita-jouluisia-kuvia.jpg

Neljäs adventtikynttilä syttyi ❤ Kaikki on valmiina... on aika hiljentyä joulun viettoon sekä vastaanottamaan uusi vuosi, uusine juttuineen.  Mielenkiinnolla odotan, mitä ensivuosi tuo tullessaan.
Rauhallista Joulua 🙏sekä Onnellista Uutta Vuotta 2019 kaikille lukijoilleni ja muuten vaan tänne eksyneille!❤
-tuta-