Ai niin.. tää mun on pitänyt kertoa teille jo vuosia sitten, että meidän joulupöydän jälkiruokaherkku on ihan tavallinen luumukiisseli, höystettynä kermavaahdolla ja kanelilla. Ja just sen kokoinen annos, että saa suun makeaksi.
1pkt (227 g) Kuivattuja luumuja
1l Vettä
1dl Sokeria
3rkl Perunajauhoja
1/2dl Kylmää vettä
Koristeluun:
Kermavaahtoa
Kanelia
Mittaa vesi ja sokeri, sekoita kunnes sokeri liukenee.
Lisää luumut ja jätä likoamaan muutamaksi tunniksi. Laita kattila
liedelle. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes luumut ovat pulleita ja nousevat
pintaan (10-15 minuuttia).
Ota kattila liedeltä ja nosta luumut reikäkauhalla, muutamaa
kappaletta lukuunottamatta lautaselle. Vatkaa loput luumut rikki liemessä,
jotta saat enemmän makua liemeen.
Sekoita perunajauhot kylmään vesitilkkaan ja sekoita seos
ohuena nauhana luumuliemeen. Nosta kattila liedelle ja anna kiehahtaa parin
kuplan verran. Anna jäähtyä.
Rauhallista Joulua 🙏sekä Onnellista Uutta Vuotta 2019 kaikille lukijoilleni ja muuten vaan tänne eksyneille!❤
-tuta-