tiistai 8. maaliskuuta 2011

Laskiaispullat


Sydämelliset laskiaispullat

laskiaispullat-hillolla.jpg

25 g hiivaa

50 g voita

2 1/2 dl maitoa

1 1/2 dl rahkaa

1 tl suolaa

1 tl kardemummaa

3/4 dl sokeria

 noin 8 dl jauhoja

1  muna

Murenna hiiva kulhoon, lisää kädenlämpöinen maito. Sekoita joukkoon muna, rahka, suola, kardemumma ja sokeri. Lisää jauhot vähitellen, aluksi vatkaten. Lisää pehmeä voi ja vaivaa taikina tasaiseksi.

Kohota peitettynä noin 30 minuuttia. Nosta taikina jauhotetulle alustalle ja vaivaa ilmakuplat pois. Tee taikinasta paksu pötkö ja jaa se osiin. Pyörittele paloista pikkupullia.Kohota kaksinkertaiseksi, voitele ne munalla ja (koristele raesokerilla).
 Minä kaulin taikinan noin 1 cm paksuksi levyksi ja painoin suurella sydänmuotilla kuvioita.

Kuumenna uuni 225 °. Paista pikkupullat uunin keskitasolla noin 8-10 min. 


täyte 1:
 vadelmahilloa

täyte 2: 
150 g mantelimassaa
1/2 dl  maitoa

Koverra jokaisesta pullasta vähän sisustaa lusikalla ja laita kulhoon. Raasta sekaan mantelimassa ja lisää joukkoon maito, sekoita. Täytä pullien kolot seoksella.

Pursotukseen:
2 dl vispikermaa
1 tl sokeria
1 tl vaniljasokeria
 Vaahdota kerma ja lisää sokerit

Halkaise jäähtyneet pullat, täytä ne vadelmahillolla tai mantelimassalla.
 Pursota päälle kermavaahtoa ja laita kerman  päälle pullan päällysosa, elikkä "hattu" 
pinnalle:
tomusokeria
Ohje: Allers
laskiaispullat-mantelimassalla.jpg

Mukavaa laskiaissunnuntaita sinulle!
-tuta-