Sydämelliset laskiaispullat
25 g hiivaa
50 g voita
2 1/2 dl maitoa
1 1/2 dl rahkaa
1 tl suolaa
1 tl kardemummaa
3/4 dl sokeria
noin 8 dl jauhoja
1 muna
Murenna hiiva kulhoon, lisää kädenlämpöinen maito. Sekoita joukkoon muna, rahka, suola, kardemumma ja sokeri. Lisää jauhot vähitellen, aluksi vatkaten. Lisää pehmeä voi ja vaivaa taikina tasaiseksi.
Kohota peitettynä noin 30 minuuttia. Nosta taikina jauhotetulle alustalle ja vaivaa ilmakuplat pois. Tee taikinasta paksu pötkö ja jaa se osiin. Pyörittele paloista pikkupullia.Kohota kaksinkertaiseksi, voitele ne munalla ja (koristele raesokerilla).
Minä kaulin taikinan noin 1 cm paksuksi levyksi ja painoin suurella sydänmuotilla kuvioita.
Minä kaulin taikinan noin 1 cm paksuksi levyksi ja painoin suurella sydänmuotilla kuvioita.
Kuumenna uuni 225 °. Paista pikkupullat uunin keskitasolla noin 8-10 min.
täyte 1:
täyte 2:
150 g mantelimassaa
1/2 dl maitoa
Koverra jokaisesta pullasta vähän sisustaa lusikalla ja laita kulhoon. Raasta sekaan mantelimassa ja lisää joukkoon maito, sekoita. Täytä pullien kolot seoksella.
Pursotukseen:
2 dl vispikermaa
1 tl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Vaahdota kerma ja lisää sokerit
1 tl vaniljasokeria
Vaahdota kerma ja lisää sokerit
Halkaise jäähtyneet pullat, täytä ne vadelmahillolla tai mantelimassalla.
Pursota päälle kermavaahtoa ja laita kerman päälle pullan päällysosa, elikkä "hattu"
tomusokeria
Ohje: Allers
Mukavaa laskiaissunnuntaita sinulle!
-tuta-