lauantai 21. helmikuuta 2015

Voi rähmänkäpälä

Pilvinen ja suttuinen lauantai..  aurinko  näytti lomailevan jossain kaukana.  Tällaisena päivänä on mukava leipoa jotain herkullista ja jotain erittäin kaunista. Näin minä ajattelin.. mutta mönkään meni!

Päätin  siis testata  ostamaani  kaunista silikonista ruusuvuokaa!
suklaakakku.jpg

Sieluni silmillä näin upean suklaisen ruusukakun koristavan meidän iltapäivän kahvipöytää.

Tällainen tuli!

hupsista
Mahdoinko olla malttamaton.. kakku ei ollut kunnolla jäähtynyt kun kumosin sen?



Ohje Vanhasta keittokirjasta!

Maailman paras suklaakakku

2 dl kermaa tai maitoa
1 ½ dl sokeria
4 rkl kaakaota

100g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 munaa
3½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1dl rouhittuja manteleita tai pähkinänsydämiä
tai
4 rkl silputtuja, hillottuja appelsiininkuoria

Vuoka: n. 1½
Paistaminen: 175* n.50 min.

Kiehauta kerma tai maito sekä sokeri ja kaakao ja jäähdytä seos.

Vatkaa voi, sokeri ja vaniljasokeri kuohkeaksi.
Lisää munat yksitellen ja vatka taikinaa vielä vähän aikaa.
Sekoita joukkoon mantelit  (pähkinät) tai appelsiininkuoret.
Yhdistä jauhot ja leivinjauhe ja sekoita ne taikinaan, samoin suklaaseos.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Paista
(Silikonivuokaa ei tarvi jauhottaa)
.
.
.
Tässä olisi munaton ohje!
Suklaakakku
(ilman munia)

4 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
4 tl vaniljasokeria
2-3 rkl kaakaota
100g voita tai margariinia
1dl vettä
1 dl kermaa

Paistaminen: 175 n. 45 min

Sekoita yhteen jauhot, sokeri, leivinjauhe, vaniljasokeri ja kaakao.
Sulata voi. Sekoita se veteen ja kermaan ja kaada tämä jauhoseokseen.
Vatkaa taikina sileäksi.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Paista



Ukko-kullan sanat kuitenkin lohduttivat, kakku kuulemma oli oikein herkullista.
Maistoin minäkin palasen jos kaksikin.. niin suklaisen hyvää oli, namskis.
Harmittaa vaan tuo kakun ulkomuoto!


                                                              


Halauksin 
-Tuta-