Rakastettu retroherkku, makean nälkään!
Kauralastut
50 g voita, sulatettuna
2 dl kaurahiutaleita
1 dl sokeria
1 rkl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 kpl kananmuna
Ohje:
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää sulatettu voi ja
lopuksi kananmuna. Sekoita kevyesti yhteen.
Tee taikinasta teelusikalla, pieniä kasoja pellille ja
paista uunissa 200 asteessa n.5min.
Lastuja kannattaa tarkkailla, koska ne palavat helposti
Hieman ajan havinaa ja nostalgiaa. Tämä ohje on yli 40 vuotta vanhasta keittokirjasta. Tässä muna ja sokeri vatkataan vaahdoksi. Kun taas ylemmässä ohjeessa, kaikki ainekset sekoitetaan keskenään. Aikoinani käytin tätä ohjetta paljon. Mahtavatkohan lastut olla piirun verran herkullisempia, kun aikaakin tuhraantuu enemmän. 😋
Kauralastut 36 kpl
3dl kauraryynejä
100g voita tai marg.
1 muna
1,5dl sokeria
1rkl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
(1 dl kuvattuja kirsikoita) Jos haluat raikkautta
Paistaminen: 200 asteessa 8-10 minuuttia
Lastuja kannattaa tarkkailla, koska ne palavat helposti
Mittaa kauraryynit kulhoon. Sulata voi. Kaada se ryyneille
ja anna niiden seisoa paisumassa. (hetken)
Vatkaa muna ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita se ryyniseokseen,
samoin vielä jauhot ja leivinjauhe. Pane taikinasta harvakseen nokareita
voidellulle ja jauhotetulle pellille. Paista. Irrota kakut ohuella terävällä
veitsellä, kun ne ovat hiukan jäähtyneet ja taivuta ne kaareviksi esim. kepin
päällä.
Lastut ovat valmiita, kun reunat ovat ruskeita.
Kauralastuja kannattaa välillä tuunata, erillaisilla kuivatuilla hedelmillä. Ne antavat kivasti raikkautta ja makua. Käytin lidlin kuivattuja kirsikoita, pilkoin ne pienemmiksi ja lisäsin taikinan joukkoon, noin 1 dl verran.
Miten ne viikot kuluvatkin niin nopeasti, päivät hurahtavat
ohi, etten kerkeä kuin pyörähtää, niin on jo ilta.. Tällä menolla ollaan keväässä ja minä ihmettelen vielä joulua.
No, joulua olen hieman laittanut, siivonnut
ja leiponut. Rakkaita vieraita on tulossa kyläilemään💓 Taidankin tästä pikkuhiljaa lähteä ruoanlaittopuuhiin.
Leppoisaa sunnuntaita sinulle!
-tuta-