perjantai 26. tammikuuta 2018

Linnuille siemenkakkuja
munkinpaistorasva-linnuille.jpg


Tein lintusille siemenkakkuja. Laitoin ripustusnarun tyhjään maitopurkkiin, pohjanpuoleiseen päähän tein monta solmua, näin varmistin, että naru pysyy kiinni siemenkakussa. Kaadoin purkkiin siemensekoitusta (auringonkukansiemeniä, kauraa, maapähkinöitä, hirssiä ja ohraa) ja sulatetun munkinpaistorasvan. Annoin kovettua.. sitten revin maitopurkin pois. 
Talipallo-ohje.jpg

Asumme kerrostalossa ja meillä lintujen syöttäminen on kielletty. Tyttärelläni on keittiön ikkunan edessä suojaisa linnunlaulupuu, hän syöttää lintusia ympärivuoden. Siispä kiikutin ne sinne.
lintujen-rasvapallo.jpg
Oletko sinä muistanut sirkuttajia ravinnolla?

Tuuliviirin kalastajalla on hyvä kalaonni..  ympärivuoden. Tiesitkö.. että kalaonnea ei saa koskaan toivottaa, kalaan lähtevälle! Kireitä siimoja tai muuta vastaava ovat sallittuja, mutta ei kalaonnea.🙀 Kuulemma se on melkein tieteellisesti todistettu, että silloin Ahti ei suo antejaan.😲
tuuliviiri-kalastaja.jpg


Olen muutamien päivien aikana saanut ihailla..  mykistävän kaunista talvea. Huurteisia puita, utuisia metsiköitä ja ihanaa valkeutta.
ikkuna.jpg

Luonto on ollut kuin talvinen ihmemaa! Joskus vain tuntuu siltä, että tämä alkaa olemaan harvinaista herkkua, täällä lounaassa.

Sitten tuli vesisade ja vei kaiken pois.. nyt on +5 astetta lämmintä.

Terkuin 
-tuta-