torstai 1. elokuuta 2013

Valkosuklainen mustikkapiirakka..



..Ihanan hyvää!

mustikkapiirakka.jpg


125 g voita
1,5 dl maitoa
1,5 dl vaniljajogurttia
3 munaa
1,5 dl  sokeria
5 dl + 2 rkl vehnäjauhoja
3  tl leivinjauhetta
3 dl mustikoita 
50 g valkoista suklaata (laitoin 100g)

Vinkki:
(mustikoiden tilalla voit käyttää myös muita marjoja)

Aseta uuni 175C asteeseen.
Sulata voi kattilassa, ota pois levyltä, lisää maito ja jogurtti sekaan.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja sekoita  voiseokseen.
Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos ja sekoita tasaiseksi. 
Pyörittele mustikoita  kevyesti vehnäjauhoissa ( 2 rkl). Sekoita ne varovasti taikinaan. (minä ripottelin mustikat pinnalle)
Kaada  taikina leivinpaperilla vuoratulle kakkuvuoalle, koko 20cm x 30cm  (omani oli 25cm x 30 cm) ja paista 15 minuuttia. Rouhi suklaa.
Ripottele rouhittu suklaa piirakan päälle, paista vielä 10 minuuttia.
Anna hieman jäähtyä ja leikkaa sitten ruuduiksi.


Kokeilemisen arvoinen ja herkullinen resepti, suosittelen.

Vaniljajäätelön kera maistui niin taivaallisen hyvältä.

mustikkapiirakka-pellillinen-valkosuklaa.jpg


Reseptin otin ruotsalaisesta Allers lehdestä.
Oma käännös.. vapaasti mukaellen.

Ps. Kiitos mustikoista , Renin ja Miika <3

-Tuta-