perjantai 12. toukokuuta 2017

Mustikkamutakakku valkosuklaalla

Vinkkiä, vinkkiä Äitenpäivän kahvipöytään.  Kokeile ja ihastu! Helppo mustikkainen mutakakku, jonka taikinaa ei tarvitse vatkata/vaahdottaa. Se valmistuu hetkessä.. vain sekoittamalla kakki ainekset keskenään. Nam, nam.



2 munaa
2 dl sokeria
100 g voita
100 g valkoista suklaata
2,5 dl vehnäjauhoja
1-1,5 dl mustikoita (muitakin marjoja voi käyttää)
 (Ohjeesta poiketen oma vuokani oli jonkin verran isompi, joten lisäsin 1 tl leivinjauhetta)

Ohje:
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.  Voitele irtopohjavuoka (halkaisija noin 20 cm) ja jauhota se.. minä käytin kookoshiutaleita.
2. Sulata voi kattilassa. Nosta kattila liedeltä, paloittele suklaa sekaan, sekoita kunnes se on sulanut.
3. Vispaa sokeri sekaan, lisää munat yksitellen. Lisää tämän jälkeen jauhot, siivilän läpi.
4. Kaada seos vuokaan, ripottele mustikat pinnalle.

5. Paista 15-20 minuuttia., (uunin keskitasolla) 15 minuuttia = oikein tahmea, 20 minuuttia = hieman tahmea. (minä paistoin tuon 20 min).

6. Sihtaa pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua.



Ohje:Hembakat ja käänsin suomeksi, miten käänsin.

Ihanaa viikonloppua kaikille!
-Tuta-