Ainekset
4 kpl
kananmunaa
1 dl
fariinisokeria
1/2 dl
sokeria
1 dl
mantelijauhetta
1 dl
mantelirouhetta
1/2 dl
perunajauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1 tl kanelia
1/2 tl
kardemummaa
1/2 tl
inkivääriä
TÄYTE
200 g
valkosuklaata
100 g
tuorejuustoa
2 dl vadelmahilloa
KUORRUTE
3/4 dl
tomusokeria
1 - 2 tl
vettä
1.Säädä uuni
225 asteeseen. Vaahdota kananmunat ja sokerit kuohkeaksi. Yhdistä kuivat aineet
keskenään. Kääntele jauhoseos kananmunavaahtoon kevyesti nostellen. Levitä
taikina leivinpaperille uunipellille. Kypsennä uunissa noin 8 minuuttia. Kumoa
kypsä pohja puhtaalle leivinpaperille.
2.Sulata
suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Lisää tuorejuusto sulan suklaan
joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Levitä seos torttupohjalle. Jätä saumaksi
tulevasta reunasta muutama sentti ilman täytteitä.
3.Säästä 2–4
rkl hilloa koristeluun. Levitä loppu hillo suklaan päälle. Kääri torttu
leivinpaperin avulla tiukaksi rullaksi. Jätä sauma tortun alle. Kääri
leivinpaperi tortun ympärille ja anna tortun vetäytyä jääkaapissa yön yli tai
vähintään pari tuntia.
RESEPTI: ANU
BRASK
Resepti
täältä: Yhteishyvä
Runebergin
tortuista ollaan monta mieltä… On niitä, jotka rakastavat, ja niitä, jotka
rakastavat vähemmän... Minä kuulun noihin jälkimmäisiin, mutta tästä kääretortusta
tykkään mahdottomasti. Resepti on kyllä onnistunut. Suosittelen!
Rakkaita vieraita tuli yllättäin kyläilemään 💕ja Runebergin kääretorttu pääsi testiin😃
Aurinkoa kaikkien sunnuntaihin!
-Tuula-