Asuimme ruotsissa 70-luvulla ja resepti on siltä ajalta. Silloin tein näitä usein, varsinkin joulun tienoilla.
Jääsuklaa
Noin 50 kpl
200 g tummaa suklaata
(tai omaa lempisuklaata)
(tai omaa lempisuklaata)
100 g kookosrasvaa
alumiinisia konvehtivuokia
alumiinisia konvehtivuokia
Sulata kookosrasva kattilassa, miedolla lämmöllä. Lisää paloiksi pilkottu suklaa. Sekoita kunnes suklaa on sulanut.
Kaada seos nokalliseen kannuun ja kaada kannusta konvehtivuokiin.Anna jähmettyä jääkaapissa. Jääsuklaa säilytetään myös jääkaapissa, koska se pehmenee huoneenlämmössä.
Maustamisvinkkejä:
Pieniksi palasiksi pilkottuina: Mantelit, pähkinät, lakritsit, vaahtokarkit, kuivatut marjat/hedelmät, strösselit jne.. Ripottele vuokien pohjille tai pinnalle.Aikuiseen makuun:
2 rkl rommia tai konjakkia, sekoitetaan valmiiseen suklaaseokseen ja sitten kaadetaan konvehtivuokiin.
Minä lisäsin kuivattuja hedelmiä, vuokien pohjalle.
Nauti itsetehdystä jääsuklaasta, tai vie joulutuliaisiksi sukulaisille ja ystäville.
Kuinka moni 70-luvun lapsi muistaa, tämän retrosuklaan?
Herkullista
-tuta-
Herkullista
-tuta-