torstai 15. lokakuuta 2015

Hierottu puolukkahillo

..voisko tätä kutsua raakahilloksi?
Puolukka on loistava marja survoksena, koska se sisältää luontaista säilöntäainetta. 
ja siten säilyy hyvin jääkaapissa.




1 kg puolukoita 
1/2 - 3/4  kg sokeria
Perkaa ja huuhdo marjat. Punnitse ne.
Pane marjat isoon astiaan ja lisää sokeri vähin erin. Hiero hilloa, kunnes sokeri on täysin sulanut ja marjat soseutuneet. Pane hillo kylmiin säilytysastioihin ja sulje ne heti.
Ohje: Vanha Keittokirja

Käytin pakastepuolukoita ja tein puolet tuosta ohjeen annostuksesta.
Puolukkasurvos on klassikkolisuke ja sopii hyvin moniin ruokiin Se hurmaa sinut taatusti raikkaalla ja hieman kirpakkaalla maulla.


Hurmaavan maukasta syksyä sinulle, me lähdetään ajelemaan kohti Hämeenlinnaa!
-tuta-