tiistai 1. kesäkuuta 2010

Tuorejuustokakku






    Pohja:
Suklainen kääretorttulevy

 Täyte:
(mitä jääkaapista löysin)
 300g maustamatonta tuorejuustoa
 1 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
4 kpl lliivatelehteä
1 dl persikkanektariinia
2.5 dl kermaa

Valmistusohje
Aseta leikattu kääretorttulevy voidellun irtopohjavuoan pohjalle. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä täytettä varten.  Sekoita juusto, sokerit ja nektariini keskenään. Kuumenna kasarissa tilkka nektariinia ja liuota valutetut liivatteet siihen. Lisää hieman jäähtynyt liivateseos ja vaahdotettu kerma. Sekoita, kaada täyte kääretorttulevyn päälle vuokaan ja anna jähmettyä jääkaapissa neljä tuntia. Irrota vuoan reunat, nosta kakku tarjolle ja koristele.


-tuta-