Pääsiäissunnuntain iltapäiväkaffelle teki mieli jotain suklaisen hyvää.
150g voita
3 munaa
3 dl sokeria
3 dl jauhoja
3/4 dl kaakaota
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 ½ dl maitoa
Valkosuklaakuorrute:
1½ dl kuohukermaa
300 g valkoista suklaata, pilkottuna
Pinnalle:
¾ dl kookoshiutaleita
Uuni 175 °
Sulata voi. Ota pois liedeltä. Vatkaa munat ja sokeri
kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot, kaakao, leivinjauhe ja vanilja. Siivilöi
ne munaseokseen. Sekoita maito sulatettuun voihin.
Sekoita se kevyesti taikinaan.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan, noin 24 cm halkaisijaltaan,
jossa on irrotettava reunus.
Paista uunin alatasossa 35-40 minuuttia. Anna hieman jäähtyä.
Irrota reunus.
Kuorrute:
Kiehauta kerma, ota
pois liedeltä. Lisää suklaa. Jäähdytä kuorrutetta jonkun aikaa, samalla kevyesti hämmentäen. (Kakku kannattaa sijoittaa ritilän päälle, josta ylimääräinen kuorrute valuu läpi) Kaada kuorrute sitten kakun pinnalle ja tasoittele lastalla. Lisää kookoshiutaleet. Pääsiäisen kunniaksi minä lisäsin rikottuja suklaaraemunia.
Käänsin niin kuin käänsin!