sunnuntai 27. maaliskuuta 2016

Pehmeä suklaakakku valkosuklaakuorrutteella


Pääsiäissunnuntain iltapäiväkaffelle teki mieli jotain suklaisen hyvää.


150g voita
3 munaa
3 dl sokeria
3 dl jauhoja
3/4 dl kaakaota
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 ½ dl maitoa

Valkosuklaakuorrute:
1½ dl kuohukermaa
300 g valkoista suklaata, pilkottuna

Pinnalle:
¾ dl kookoshiutaleita

Uuni 175 °


Sulata voi. Ota pois liedeltä. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot, kaakao, leivinjauhe ja vanilja. Siivilöi ne munaseokseen. Sekoita maito sulatettuun voihin. 
Sekoita se kevyesti taikinaan.
 Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan, noin 24 cm halkaisijaltaan, 
jossa on irrotettava reunus.
Paista uunin alatasossa 35-40 minuuttia. Anna hieman jäähtyä. Irrota reunus.

Kuorrute:
 Kiehauta kerma, ota pois liedeltä. Lisää suklaa. Jäähdytä kuorrutetta jonkun aikaa, samalla kevyesti hämmentäen. (Kakku kannattaa sijoittaa ritilän päälle, josta ylimääräinen kuorrute valuu läpi) Kaada kuorrute sitten kakun pinnalle ja tasoittele lastalla. Lisää kookoshiutaleet. Pääsiäisen kunniaksi minä lisäsin rikottuja suklaaraemunia.


Suklaakakku.jpg
Käänsin niin kuin käänsin!

 Herkuttelua hyvässä seurassa!
-tuta-