harmaaseen perjantaipäivään.
Tulppaanit laitoin makuhuoneen ikkunalaudalle!
Floristihortonomi Jouni Seppäsen vinkit:
(lähde: Ilta-sanomat)
1. Älä ota tulppaaneja kokonaan pois kääreistä, mutta leikkaa
varsiin uudet imupinnat.
2. Laita muovissa tai paperissa olevat kukat maljakkoon,
jossa on vähän vettä. Pari senttiä riittää.
3. Anna kääreiden olla kimpun ympärillä 15-30 minuuttia.
Siinä ajassa kukan varret ovat imeneet itsensä täyteen vettä.
4. Älä missään tapauksessa laita veteen kukkavirkisteitä,
elleivät ne ole juuri tulppaanille tarkoitettuja. Sokeri ja sitruunahappo eivät
sovi valmiiksi mehevälle tulppaanille. Ravinteet saadat ne lakastumaan
nopeammin.
5. Maljakon vesi pitää vaihtaa parin päivän välein. Muista
myös pestä maljakko. Tarvittaessa voit leikata uudet imupinnat.
6. Jos mahdollista, vie kimppu yön ajaksi viileään.
Mukavaa perjantaita!
-tuta-