maanantai 4. huhtikuuta 2011

Rahkapullia





Noin 12 kpl

5 dl maitoa

1 pala hiivaa

2dl sokeria

1 tl suolaa

2 tl kardemummaa

13 dl vehnäjauhoja

200 g voita tai marg.

Täyte:

1 rasia (170g)Creme Bonjour Vaniljaa

1 prk rahkaa

0,75 dl sokeria

1 rkl vaniljasokeria

1 tl raastettua sitruunan kuorta tai 1rkl sitruunamehua

1 kananmuna

½dl persikoiden lientä (minä käytin tuoremehua)

1 tl perunajauhoja

Pinnalle:

5 kpl persikan- tai aprikoosin puolikasta (jätin pois)

5-10 kpl säilykekirsikoita (Jätin pois)

Taikina: Sekoita lämpimään maitoon hiiva, sokeri, suola ja kardemumma.

Lisää puolet jauhoista ja vatkaa seosta voimakkaasti. Lisää  huoneenlämpöinen voi ja loput jauhot. Peitä ja kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.Kaada kohonnut taikina jauhotetulle työpöydälle ja pyöräytä pikkupulliksi. Laita pullat leivinpaperoiduille pelleille, peitä ja kohota.

Täyte: Vatkaa sokerit Creme Bonjourin ja rahkan joukkoon. Lisää loput ainekset. Paina limupullon pohjalla syvennys kohonneisiin pulliin. Voitele pohjat kananmunalla, jonka rakenne on vispattu rikki. Jaa täyte syvennyksiin. Paina persikka- tai aprikoosilohko ja kirsikka täytteeseen. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.


Ohje: Risto Autio