maanantai 8. helmikuuta 2016

Pikkuiset laskiaispullat

Moikka kaikille!
Huomenna vietämme laskiaistiistaita! Suomalaiseen perinteeseen kuuluu pulkkamäki, laskiaispullat ja hernerokka. Meillä ei ole mitään asiaa liukumisen iloihin, koska lumet ovat sulanneet melkein kokonaan pois. Mutta sitä suuremmalla syyllä voimme viettää päivämme, herkuttelemalla laskiaispullilla. 
 Näitä voi ottaa hyvällä omallatunnolla vaikka kaksi, kun ovat pikkuisia.

laskiaispullat.jpg


25 g hiivaa

50 g voita

2 1/2 dl maitoa

1 1/4 dl rahkaa (käytin Valion uutuus maitorahkaa, pehmeä ja täyteliäinen)

2 maustemittaa suolaa

1 tl kardemummaa

3/4 dl sokeria

 noin 8 dl jauhoja

Voiteluun: 1 muna

Murenna hiiva kulhoon, lisää kädenlämpöinen maito. Sekoita joukkoon rahka, suola, kardemumma ja sokeri. Lisää jauhot vähitellen, aluksi vatkaten. Lisää pehmeä voi ja vaivaa taikina tasaiseksi.

Kohota peitettynä noin 30 minuuttia. Nosta taikina jauhotetulle alustalle ja vaivaa ilmakuplat pois. Tee taikinasta paksu pötkö ja leikkaa 30 kpl osiin. Pyörittele paloista pikkupullia.Kohota ne kaksinkertaiseksi, voitele ne munalla ja (koristele raesokerilla).  
Kuumenna uuni noin 250 °. Paista pikkupullat uunin keskitasolla noin 6-8 min. 

täyte: 
200 g mantelimassaa
pullan sisustaa
1 dl  maitoa

Pursotukseen:
3 dl kuohukermaa
(lisäsin loppurahkan ja hieman vadelmahilloa valmiiseen vaahtoon)
pinnalle:
tomusokeria

Halkaise jäähtyneet pullat.
Koverra jokaisesta pullasta vähän sisustaa lusikalla ja laita kulhoon. Raasta sekaan mantelimassa ja lisää joukkoon maito, sekoita. Täytä pullien kolot seoksella. Pursota päälle kermavaahtoa ja laita kerman  päälle pullan päällysosa, elikkä "hattu"
Ohje:101 ideer
Hän joka ei tykkää mantelitäytteestä, voi käyttää vadelmahilloa.
laskiaispullat-hillo.jpg

Namskis!


Mukavaa helmikuuta teille!

-tuta-