Moikka kaikille!
Huomenna vietämme laskiaistiistaita! Suomalaiseen perinteeseen
kuuluu pulkkamäki, laskiaispullat ja hernerokka. Meillä ei ole mitään asiaa
liukumisen iloihin, koska lumet ovat sulanneet melkein kokonaan pois. Mutta sitä suuremmalla syyllä voimme viettää päivämme, herkuttelemalla laskiaispullilla.
25 g hiivaa
50 g voita
2 1/2 dl maitoa
1 1/4 dl rahkaa (käytin Valion uutuus maitorahkaa, pehmeä ja täyteliäinen)
2 maustemittaa suolaa
1 tl kardemummaa
3/4 dl sokeria
noin 8 dl jauhoja
Voiteluun: 1 muna
Murenna hiiva kulhoon, lisää kädenlämpöinen maito. Sekoita joukkoon rahka, suola, kardemumma ja sokeri. Lisää jauhot vähitellen, aluksi vatkaten. Lisää pehmeä voi ja vaivaa taikina tasaiseksi.
Kohota peitettynä noin 30 minuuttia. Nosta taikina jauhotetulle alustalle ja vaivaa ilmakuplat pois. Tee taikinasta paksu pötkö ja leikkaa 30 kpl osiin. Pyörittele paloista pikkupullia.Kohota ne kaksinkertaiseksi, voitele ne munalla ja (koristele raesokerilla).
Kuumenna uuni noin 250 °. Paista pikkupullat uunin keskitasolla noin 6-8 min.
täyte:
200 g mantelimassaa
pullan sisustaa
1 dl maitoa
Pursotukseen:
3 dl kuohukermaa
(lisäsin loppurahkan ja hieman vadelmahilloa valmiiseen vaahtoon)
tomusokeria
Halkaise jäähtyneet pullat.
Koverra jokaisesta pullasta vähän sisustaa lusikalla ja laita kulhoon. Raasta sekaan mantelimassa ja lisää joukkoon maito, sekoita. Täytä pullien kolot seoksella. Pursota päälle kermavaahtoa ja laita kerman päälle pullan päällysosa, elikkä "hattu"
Ohje:101 ideer
Hän joka ei tykkää mantelitäytteestä, voi käyttää vadelmahilloa.
Namskis!
Mukavaa helmikuuta teille!
-tuta-