keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Lakritsi-mokkapalakakku..

..muuntautui kermatoffee-mokkapalakakuksi!
14-16 annosta
Ohje: Yhteishyvä/ruoka.

Tunnetko tuoksun suklaan, maistako maun mansikan :)
Todella herkullinen ja helppotekoinen kakku. Suosittelen!



1 ps 170 g lakritsitoffeeta, esim. Hopea toffee käytin kerma toffeeta
200 g margariinia
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2tl vaniljasokeria
4dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa

Kuorrutus:
1½ dl kuohukermaa
3 dl tomusokeria käytin kaakaotomusokeria
30 kpl kermatoffee karamelleja


Poista karamelleista kääreet. Sulata margariini kattilassa. Pilko joukkoon 10 toffeepalaa. Sekoita kunnes toffee on sulanut.
Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi vaahtoon vuorotellen lakritsi  kermatoffee-rasvaseoksen ja maidon kanssa. Sekoita tasaiseksi. Vuoraa leivinpaperilla irtopohjavuoka (halk. 24 cm). Kaada taikina vuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia tai kunnes pistettäessä tikkuun ei tartu taikinaa. Nosta kakku jäähtymään.
Kaada kerma ja loput toffeet kattilaan. Keitä hiljalleen sekoittaen, kunnes toffeet ovat sulaneet. Anna jäähtyä hetki. Siivilöi joukkoon tomusokeri ja sekoita tasaiseksi. Levitä kuorrutus hieman jäähtyneen kakkupohjan päälle. Anna vetäytyä hyvin ja leikkaa paloiksi.


Paljon Onnea Joonalle... 14v <3 <3





-Tuta-