..muuntautui kermatoffee-mokkapalakakuksi!
14-16 annosta
Ohje: Yhteishyvä/ruoka.
Tunnetko tuoksun suklaan, maistako maun mansikan :)
1 ps 170 g lakritsitoffeeta, esim. Hopea toffee käytin kerma toffeeta
200 g margariinia
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2tl vaniljasokeria
4dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
Kuorrutus:
1½ dl kuohukermaa
3 dl tomusokeria käytin kaakaotomusokeria
30 kpl kermatoffee karamelleja
Poista
karamelleista kääreet. Sulata margariini kattilassa. Pilko joukkoon
10 toffeepalaa. Sekoita kunnes toffee on sulanut.
Vaahdota
munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi
vaahtoon vuorotellen lakritsi kermatoffee-rasvaseoksen ja maidon kanssa. Sekoita
tasaiseksi. Vuoraa leivinpaperilla irtopohjavuoka (halk. 24 cm).
Kaada taikina vuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa noin 50
minuuttia tai kunnes pistettäessä tikkuun ei tartu taikinaa. Nosta
kakku jäähtymään.
Kaada
kerma ja loput toffeet kattilaan. Keitä hiljalleen sekoittaen,
kunnes toffeet ovat sulaneet. Anna jäähtyä hetki. Siivilöi
joukkoon tomusokeri ja sekoita tasaiseksi. Levitä kuorrutus hieman
jäähtyneen kakkupohjan päälle. Anna vetäytyä hyvin ja leikkaa
paloiksi.