perjantai 5. joulukuuta 2014

Taatelikakku

Taatelikakku kannattaa valmistaa jo hyvissä ajoin ennen joulua. Se säilyy hyvin viikon kaksi jääkaapissa ja maku senkun paranee.

Vanha resepti pidemmän kaavan mukaan.. veljen vaimolta saatu.
"Taatelikakku.jpg".


1 paketti taateleita (250g)
3 dl vettä
1 1/2 dl sokeria
200g voita
2 munaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria



Poista taateleista kivet, paloittele ne ja laita kattilaan.
Lisää vesi ja sokeri.. sekoita.
Anna seistä yön yli.
Seuraavana päivänä: Keitä taateleita noin tunnin verran, kunnes ne ovat pehmeitä ja menevät rikki.
(miedolla lämmöllä noin tunnin verran)
Ota kattila liedeltä pois, lisää voi lämpimään seokseen.. sekoita.
Lisää munat.. sekoita
Lisää kuivat  aineet.. sekoita


Kaada seos korppujauholla vuorattuun kakkuvuokaan  ja paista uunin alatasolla noin 45-50min..
..


Taatelikakku


Hyvää Itsenäisyyspäivää sinulle´*´¯`•.¸¸.
-Tuta-