lauantai 6. tammikuuta 2018

Juhlamekon korjaus!

Tyttärentyttäreni sai kutsun juhliin, jossa pukukoodina oli pitkä juhlamekko. Netistä hän sitten etsi niitä, selaili kauppoja läpi ja vihdoin löysi mieleisensä. Mekko oli vyötäröltä hyvin istuva ja sopiva, mutta pääntie valui pahasti rinnuksille, jättäen ne melkein paljaiksi, mekko laahusti maata myös pahasti.  Meidän sukuvika kun on se, että ei olla mallimittaisia.

pitkäjuhlamekko.jpg

Tässä vaiheessa tulee sitten mummu kuvioihin.. on ihana omistaa jonkinlainen vaatteiden korjaustaito, siitä olen hyvin onnellinen.


Tästä se alkoi.. strassiolkaimia siirsin hieman päällekkäin ja ompelin kiinni.

Mekon yläosa on pliseerattu ja kietaisumallinen, siinä on kaunis naisellinen V-pääntie.(ja myös hyvin eläväinen) Se ei tahtonut millään pysyä symmetrisenä, joten ompelin sen yhditymiskohdasta keskeltä, muutamalla pistolla kiinni.

juhlamekkonaiselle.jpg
Helmaa oli hieman hankala lyhentää, kun se oli molemmista sivuista etu- ja takaosaa lyhyempi. Yhteistuumin sitten päätimme laittaa sen tasapituiseksi, niin että korkkarit jalassa se yltää lattiaan ja sillä pystyy kävelemään ilman helman kannattelemista.Mummon kaunis, elegantti neitokainen, valmiina juhliin.
juhlamekko.jpg
Kuvat, kampaus ja meikki:  Noora

Kaikella on alkunsa.. Tämän juhlamekon korjaus alkoi siitä, kun katselin sitä tyttärentyttäreni päällä.  Ilman alkua/aloitusta mekko olisi jäänyt korjaamatta.
Taikakuvat HAASTE 75. Alku! 

Kiva kun kurkkasit❤
Terkuin 
-Tuta-