tiistai 30. maaliskuuta 2010

"Yllätysmunakakku"


kermaruusuilla, pääsiäiseksi!
Yllätysmuna.jpg

Marsipaanikakku.jpg

Pääsiäiskakku.jpg

Yllätysmunakakku.jpg

Vaalea kakkupohja, joka on leikattu munanmuotoon.  välissä vaniljakerma ja vadelmahillo. Kakun pinnalla  ohut kerros sokerikreemiä.. ja sen päällä kaulittua marsipaania.
Makoisaa Pääsiäistä teille ihanaiset:)
-tuta-
(Siirretty Vuodatuksesta 1.8.2012)

Taatelikakku

Herkullinen, kostea ja niin makoisa taatelikakku!

Kuivakakku

Taatelikakku

1 paketti kivettömiä taateleita  (250g)
2 kkp  vettä
2 kkp  sokeria
250g  voita
4  munaa
2  tl  vaniljasokeria
2tl  leivinjauhetta
1tl   soodaa
3 kkp  vehnäjauhoja
(1 kkp on  noin 1.5dl)

Aseta uuni 175 asteeseen
Jauhota kahden litran vuoka.
Paloittele taatelit, keitä ne vedessä välillä sekoitellen noin 10 min.
Ota kattila pois liedeltä ja lisää kuumaan seokseen voi ja sokeri, hämmennä.
Anna seoksen jäähtyä. Lisää munat yksitellen vatkaten joukkoon, sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet. Paista  noin tunti.


kuivakakku






Taatelikakku isoäidin tapaan.
Vanha resepti pidemmän kaavan mukaan.. veljen vaimolta saatu.

Vanhanajan taatelikakku!


1 paketti taateleita (250g)
3 dl vettä
1 1/2 dl sokeria
200g voita
2 munaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
Poista taateleista kivet, paloittele ne ja laita kattilaan.
Lisää vesi ja sokeri.. sekoita.
Anna seistä yön yli.
Seuraavana päivänä: Keitä taateleita noin tunnin verran, kunnes ne ovat pehmeitä ja menevät rikki.
(miedolla lämmöllä)
Ota kattila liedeltä pois, lisää voi lämpimään seokseen.. sekoita.
Lisää munat.. sekoita
Lisää kuivat  aineet.. sekoita
Kaada seos korppujauholla vuorattuun kakkuvuokaan ja paista uunin alatasolla noin 45-50min..



-tuta-