perjantai 30. joulukuuta 2016

Ilmassa on maagista taikaa ja räiskettä!.Huomenna on uudenvuodenaatto. Silloin monella on tapana tehdä uudenvuodenlupauksia.. minä en aio tehdä. Niitä on niin helppo lausua, mutta paljon vaikeampi  toteuttaa. 


Minä taidan esittää pienen toivomuksen itselleni! Liiku ja kävele enemmän ulkona, syö vähemmän ja vähennä näytön ääressä istumista. (Pituus 153 paino vajaa 70kg) Tosiasia on, että tuollainen ylipaino rasittaa sydäntä ja koko kehoa. Tiedän myös, että sepelvaltimotautia sairastavan pitäisi olla tarkka, että vyötärölle ei kerry turhia rinkuloita. Siispä uudenvuodenyönä ajatuksissani heitän lantin toivomuskaivoon ja toivon! Katsotaan mitä taika tuo tullessaan?


Taioista puheen ollen, äidillä oli eläessään tapana kertoa meille heidän lapsuuden/nuoruuden ajan tarinoita. Maailma oli silloin niin erilainen ja kaikenlaisia uskomuksia oli liikkeellä. Tässä yksi niistä

Kellon lähestyessä puolta yötä, oli jännitystä ilmassa!

 Uudenvuodenaattona kellon lähestyessä puoltayötä  alettiin peiliin katsominen. Pöydälle oli asetettu valkoinen liina, raamattu tai vihkisormus, peili ja sen molemmille puolille kynttilä. Toinen peili otettiin pöydälle käteen, toista vastaan, näin muodostui peilikuja. Kerrottiin, että  tuijotettuaan tovi peiliin, näki tulevan vuoden tapahtumia tai peräti puolison jos oli naimaton.
Näinkö minä jotain? Sitä en kerro.. se jääköön minun ja peilikujan salaisuudeksi!

Maaginen peilikuja!
uudenvuodentaika.jpg

Äiti myös piilotteli esineitä, joille oli nimetty ennusmerkit..  käännettyjen kahvikuppien alle. Suurella jännityksellä sitten valikoimme omamme! 
uudenvuoden runo

Sinulle ystäväin!
"Lähestyy hetki vuoden uuden,
uusia kokemuksia luvassa luulen.
Hetkiä elettäväksi
ja lupauksia lunastettavaksi.
Yksi asia ei muutu.
Lasken meidät aina ystäviksi.
Siis kun räiskyy taivaalla loiste rakettien,
vietän hetken ystäviä muistellen."Kaikille blogini lukijoille toivon ..
Ihanaa ja Onnekasta Uutta Vuotta 2017
-Tuta-