suussasulavan maistuvaisia:)
Taikina:
50g Hiivaa
200g Voita
5dl Maitoa
1,5dl Vaaleata
siirappia tai 2dl sokeria
0,5 g Sahramia
0,5 g Sahramia
1 Muna
0,5tl Suolaa
17-18 dl Vehnäjauhoja
Täyte:
200g
Huoneenlämpöistä voita
200g Valkoista
suklaata raastettuna/rouhittuna
1dl ruokosokeria
1dl ruokosokeria
Voiteluun:
1 Muna
Pinnalle:
Mantelilastuja tai raesokeria
Murenna hiiva kulhoon.
Sulata voi ja sekoita se maitoon, kaada se hiivan päälle ja
liuota hiiva.
Sekoita joukkoon muna, suola ja siirappi/sokeri ja sahrami. Lisää jauhot
vähitellen, aluksi vatkaten.
Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa taikinakulhon reunoista.
Laita taikina peitettynä kohoamaan kaksinkertaiseksi (noin
tunti).
Rouhi/raasta suklaa. Jaa taikina kahtia ja vaivaa hetki .Kauli se noin 30cm x
45cm kokoiseksi levyksi.
Sekoita täytteen ainekset keskenään ja levitä kaulittujen levyjen pinnalle.
Taita kolmeen osaan leveys suunnassa ja leikkaa nauhoiksi,
Muotoile niistä kierteitä/solmuja ja aseta
paperivuokiin.
Kohota pullia noin 20-30min. Voitele ne munalla ja koristele
raesokerilla ennen paistamista.
Paista 225-asteisessa uunissa, keskitasolla noin 8-10 min.
tai kunnes ne ovat kauniin vaaleanruskeita.
Siskonmies oli löytänyt jostain viikkolehdestä tämän resptin
ja tarjoili meille joulunaikana sahramilla maustettuna. ( jätin pois sahramin)
Todella herkullisia ja suussasulavia!!
Todella herkullisia ja suussasulavia!!
-Tuta-