perjantai 8. tammikuuta 2010

Pikkupullia valkosuklaatäytteellä


suussasulavan maistuvaisia:)

Taikina:

50g        Hiivaa
200g      Voita
5dl         Maitoa
1,5dl      Vaaleata siirappia tai 2dl sokeria
0,5 g Sahramia
1            Muna
0,5tl       Suolaa
17-18 dl Vehnäjauhoja

Täyte:
200g  Huoneenlämpöistä voita
200g  Valkoista suklaata raastettuna/rouhittuna
1dl ruokosokeria
Voiteluun:
1 Muna

Pinnalle:
Mantelilastuja tai raesokeria

Murenna hiiva kulhoon.
Sulata voi ja sekoita se maitoon, kaada se hiivan päälle ja liuota hiiva. 
Sekoita joukkoon muna, suola ja siirappi/sokeri ja sahrami. Lisää jauhot vähitellen, aluksi vatkaten.
Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa taikinakulhon reunoista. 
Laita taikina peitettynä kohoamaan kaksinkertaiseksi (noin tunti).

Rouhi/raasta suklaa. Jaa taikina kahtia ja vaivaa hetki .Kauli se noin 30cm x 45cm kokoiseksi  levyksi.

Sekoita täytteen ainekset keskenään ja levitä kaulittujen levyjen pinnalle. 
Taita kolmeen osaan leveys suunnassa ja leikkaa  nauhoiksi,
Muotoile niistä kierteitä/solmuja ja aseta paperivuokiin.  
Kohota pullia noin 20-30min. Voitele ne munalla ja koristele raesokerilla ennen paistamista.
Paista 225-asteisessa uunissa, keskitasolla noin 8-10 min. tai kunnes ne ovat kauniin vaaleanruskeita.
Siskonmies oli löytänyt jostain viikkolehdestä tämän resptin ja tarjoili meille joulunaikana sahramilla maustettuna. ( jätin pois sahramin)
Todella herkullisia ja suussasulavia!!

-Tuta-