Upeaa naistenpäivää kaikille ihanille naisille! Päivän kunniaksi leivoin taivaallisen hyvän omenapiirakan. Tässä herkussa yhdistyy ihanalla tavalla makea ja kirpeä, nam, nam. Vei kyllä kielen ja sydämen mennessään.
Noin 30 kpl
225g voita, huoneenlämpöistä
3 dl sokeria
4 munaa
4½ dl jauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
Pinnalle:
Pinnalle:
3-4 kpl punaista omenaa
2 rkl hienoa sokeria
1½ tl jauhettua kanelia
runsas ½ dl pakastepuolukoita (kotimaisia)
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat, yksitellen, samalla sekoittaen.
Siivilöi taikinaan keskenään sekoitetut kuivat aineet, vuorotellen maidon kanssa.
Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunipeltiin (35x25 cm)
Kuori omenat ja leikkaa ne viipaleiksi. (minä tein kuutioita) Kääntele ne
sokeri/kaneli seoksessa. Nosta omenaviipaleet taikinan pinnalle. Ripottele
viimeksi puolukat päälle.
Paista 200 asteessa, uunin alatasolla n. 25-30 minuuttia. (Paistoin keskitasolla)
Sitruunakuorrute
125g voita, huoneenlämpöistä
200 g Philadelphia tuorejuustoa, huoneenlämpöistä
2 dl tomusokeria
1 ½ tl vaniljasokeria
1½ rkl puristettua sitruunamehua
Sitruunakuorrute:
Sekoita huoneenlämpöinen voi ja tuorejuusto. Lisää
tomusokeri, vaniljasokeri ja sitruunamehu. Levitä kuorrutus tasaisesti
jäähtyneelle pohjalle. Anna jähmettyä jääkaapissa. Leikkaa neliöiksi.
Ohjeen nappasin Hemmets sivuilta
Laihdutuskuurin unohtanut!
-tuta-