tiistai 8. maaliskuuta 2016

Omenapiirakka, sitruunakuorrutteella

Upeaa naistenpäivää kaikille ihanille naisille! Päivän kunniaksi leivoin taivaallisen hyvän omenapiirakan. Tässä herkussa yhdistyy ihanalla tavalla makea ja kirpeä, nam, nam. Vei kyllä kielen ja sydämen mennessään.


omenapiirakka sitruunakuorrutteella.jpg



Noin 30 kpl
225g voita, huoneenlämpöistä
3 dl sokeria
4 munaa
4½ dl jauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
Pinnalle:
3-4 kpl punaista omenaa
2 rkl hienoa sokeria
1½ tl jauhettua kanelia
runsas ½ dl pakastepuolukoita (kotimaisia)

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat, yksitellen, samalla sekoittaen.
Siivilöi taikinaan keskenään sekoitetut kuivat aineet, vuorotellen maidon kanssa.
Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunipeltiin (35x25 cm)

 Kuori omenat ja leikkaa ne viipaleiksi. (minä tein kuutioita) Kääntele ne sokeri/kaneli seoksessa. Nosta omenaviipaleet taikinan pinnalle. Ripottele viimeksi puolukat päälle.
Paista 200 asteessa, uunin alatasolla n. 25-30 minuuttia. (Paistoin keskitasolla)

Sitruunakuorrute
125g voita, huoneenlämpöistä
200 g Philadelphia tuorejuustoa, huoneenlämpöistä
2 dl tomusokeria
1 ½ tl vaniljasokeria
1½ rkl puristettua sitruunamehua

Sitruunakuorrute:
Sekoita huoneenlämpöinen voi ja tuorejuusto. Lisää tomusokeri, vaniljasokeri ja sitruunamehu. Levitä kuorrutus tasaisesti jäähtyneelle pohjalle. Anna jähmettyä jääkaapissa. Leikkaa neliöiksi.



Ohjeen nappasin Hemmets sivuilta


Laihdutuskuurin unohtanut!
-tuta-