tiistai 23. syyskuuta 2014

Mummon konjakkinen omenahillo!

Omenantuoksuiset heippaheit!
Tänä syksynä on tullut runsaasti omenia, nyt  voi kokeilla erilailla maustettuja omenahilloja!
Tässä olisi yksi suussasulavan herkullinen ohje aikuiseen makuun. 





Näistä omenista tuli ihanan punaista hilloa!
2 kg perkattuja omenia lohkoina
½ dl vettä
800g -1000g  hillosokeria  omenien makeuden mukaan
1 dl konjakkia
Laita omenalohkot kattilaan, lisää vesi ja kiehauta. Lisää hillosokeri ja sekoita. Lisää konjakki ja keitä noin 10-15 minuuttia. Kuori pinnalta vaahto.

Halutessasi sileää sosetta, soseuta pehmenneet omenat sauvasekoittimella.




Kaada hillo puhtaisiin kuumennettuihin purkkeihin ja sulje heti. Säilytä viileässä.
.
Kuten arvata saattaa.. tänään meillä syödään pannukakkua kera omenahillon ja kermavaahdon.
Herkutellaan.. sinäkin siellä
 -Tuta-