Perjantaiterkut kaikille!
Maaliskuu meni joutuisasti, se vain juoksi tuosta ohi ja
vilkutti mennessään.
Blogissa taas herkutellaan, kun sain päähäni leipoa pizzaa.
Aikas hyvää oli ja hävisi nopsaan parempiin suihin.
Niin... 😌 olin luvannut itselleni, etten herkuttele, kakut
jätän väliin,
jäätelöt kierrän kaukaa ja, ja... Hyvästi hoikempi kesäkroppa.
Että näin!
Pohja:
20 g tuorehiivaa
2 dl vettä
1 tl suolaa
3 rkl öljyä (rapsiöljyä)
noin. 5 dl vehnäjauhoja
noin. 5 dl vehnäjauhoja
Minun pizzani koostui näistä:
4-5 rkl Dolmio bolognese classico tomaattikastiketta
4-5 rkl Dolmio bolognese classico tomaattikastiketta
230 g savukinkkusuikaleita
1 dl pilkottuja herkkusieniä
1 dl tonnikalahiutaleita
1/2 dl pilkottua ananasta
Pinnalle:
Pizzajuustoa
siivutettua tomaattia
Oreganoa
Murenna hiiva kulhoon. Lisää kädenlämpöinen vesi ja sekoita,
kunnes hiiva on liuennut. Lisää suola, öljy ja vehnäjauhot, vähitellen. Vaivaa pizzataikina kimmoisaksi taikinaksi. Anna taikinan kohota liinan alla noin 40 minuuttia..
Kauli taikina leivinpaperin päällä levyksi ja siirrä se
pellille, (omani oli 28x40.)
Sivele pohja Dolmio bolognese classico tomaattikastikkeella,
ripottele savukinkkusuikaleet, pilkotut herkkusienet, tonnikalahiutaleet ja ananaspalat
pizzapohjalle.
Ripottele pinnalle pizzajuusto ja siivutetut tomaatit.
Paista 250-asteisen uunin keskitasolla noin 15 min.
Muutama salaatinlehti lautaselle ja oreganoa pinnalle.. avot!
Pizza oli niin hyvää, että teen varmaan jatkossakin tätä.
Voitin kukkurakoti -blogin arvonnossa kaksi lippua Piha & Puutarha -messuille. Jippii!
Kujeilevaa aprillipäivää kaikille!
-tuta-