perjantai 3. kesäkuuta 2016

Raikas sitruunakakku!

Kävimme pitkästä aikaa Ikeassa ja silmieni eteen pomppasi tällainen ihanuus, jalallinen tarjoiluvati kuvulla.

Lauantaiksi on luvattu ihan hyvää säätä. Lapsenlapseni ylioppilasjuhlaa vietämme ensin koulussa, sen jälkeen menemme ravintolaan syömään. Kippistely ja kahvitarjoilu on sitten heillä kotona, pihaterassilla. Tarjottavat on hyvä suojata silloin, erilaisilla kuvuilla. (ne ötökät, ne ötökät)


sitruunakakku kuivakakku.jpg



Sitruunakakku!

1 sitruuna, kuori + 2 ruokalusikallista sitruunamehua
3 munaa
2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
100g voita, sulatettu (jäähdytetty)
½ dl maitoa
3 dl jauhoja

Pinnalle:
tomusokeria

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Huuhtele ja kuivaa sitruuna huolellisesti. Raasta sitruunan kuori hienoksi ja purista 2 ruokalusikallista sitruunamehua.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi kulhossa. Sekoita leivinjauhe, vaniljasokeri ja jauhot keskenään. Yhdistä ne munaseokseen yhdessä maidon, voin ja sitruunan kanssa. Sekoita nopeasti kaikki, tasaiseksi taikinaksi.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan, noin 1 ½ litraa. (Minä käytin kahta pikkuista vuokaa.)
Paista kakkua uunin alatasolla noin 35-40 minuuttia. Anna sen jäähtyä vuoassa ja kumoa sitten lautaselle. Siivilöi pinnalle tomusokeria.. ennen tarjoilua.

Ohje Hembakat

sitruunakakku kuivakakku



Onnea ja iloa on..  lapsenlapsen onni!
-tuta-